Κρήτη:Διεθνής αναγνώριση για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του ΕΛΜΕΠΑ

Ημερομηνία:

Διεθνής αναγνώριση για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του ΕΛΜΕΠΑ μέσω του ερευνητικού προγράμματος “Mastering Energy Supply focusing on Isolated Areas – MESfIA”.
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε στα πλαίσια της Δράσης ERASMUS+ και έχει στόχο να αναπτύξει εκπαιδευτικές δράσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο με στόχο την αντιμετώπιση Ενεργειακών Προβλημάτων Απομονωμένων και Νησιωτικών Περιοχών. Το έργο συντονίζεται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και τον επικ. καθηγητή Αντώνιο Τσικαλάκη του τμήματος ΗΜΜΥ.

Στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκαν 5 ενημερωτικές ημερίδες (Workshops) από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τα μέσα Απριλίου 2022 με εμπλεκόμενους φορείς τόσο από την Ε.Ε. όσο και από χώρες της Ν.Α. Ασίας.

Ανάμεσα στους κυριότερους στόχους του έργου είναι η ενσωμάτωση των μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και η προαγωγή γνώσεων επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στην 3η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την 5η Απριλίου ‘22 στην Ταϋλάνδη, ο επικ. καθηγητής του τμήματος ΗΜΜΥ, κ. Ιωάννης Κατσίγιαννης, παρουσίασε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας (resiliency) των Ηλεκτρικών Δικτύων.

Ενώ στην 4η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη την 7η Απριλίου ’22, ο καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραπιδάκης του τμήματος ΗΜΜΥ και δ/ντης του Ινστιτούτου Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του ΕΛΜΕΠΑ, παρουσίασε την εκτιμώμενη συνεισφορά των Διατάξεων Αποθήκευσης και των Υβριδικών Σταθμών στη λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κρήτης. Παράλληλα δόθηκε έμφαση σε σύγχρονα θέματα φωτισμού (αυτοματισμός, ευφυής φωτισμός).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου : Συνεδριάζει την Τρίτη 8...

Την Τρίτη 8 Απριλίου στις 14:00 συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη...

Ενωτική Ταξική Κίνηση Τεχνικών Ηρακλείου : Κάλεσμα...

Τετάρτη 9/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Συμμετέχουμε στη Γενική Πανεργατική Απεργία Ανεξάρτητη...

Δήμος Ηρακλείου : Συνεδριάζει την Τρίτη 8...

Την Τρίτη 8 Απριλίου στις 14:00 συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη...

Ενωτική Ταξική Κίνηση Τεχνικών Ηρακλείου : Κάλεσμα...

Τετάρτη 9/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Συμμετέχουμε στη Γενική Πανεργατική Απεργία Ανεξάρτητη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Πανεργατική απεργία: Πανελλαδικός ξεσηκωμός την Τετάρτη – Την Τρίτη απεργούν τα ΜΜΕ

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία...