Στην έναρξη εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης
Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα
Η καλύτερη αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, η περαιτέρω σύνδεση τους με την παραγωγική διαδικασία, όπως και η προστασία των δικαιωμάτων των ερευνητών βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών του 1ου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας ΜΕΤΕΧ, που πραγματοποιείται από χθες στο Ηράκλειο, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δικτύου ΜΕΤΕΧ.
Στο συνέδριο συμμετέχουν μέλη των Γραφείων Τεχνογνωσίας όλων των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας, καθώς και επιστήμονες που ειδικεύονται στην μεταφορά τεχνολογίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε στην έναρξη των εργασιών ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης. «Η Κρήτη έχει μακρά παράδοση στην έρευνα και διαθέτει ένα πλούσιο ερευνητικό οικοσύστημα. Τα καταξιωμένα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού μας καθιστούν ρεαλιστική την πολιτική στόχευση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, να καταστήσουμε την Κρήτη κόμβο καινοτομίας με διεθνή εμβέλεια. Χρειαζόμαστε στρατηγικές συνεργασίες και περισσότερη τεχνογνωσία στην μεταφορά τεχνολογίας, για να συνδέσουμε το ερευνητικό έργο που παράγεται στην Κρήτη με την πραγματική οικονομία και να προσελκύσουμε χρηματοδοτήσεις στην παραγωγή προϊόντων καινοτομίας. Το Δίκτυο ΜΕΤΕΧ έχει να επιτελέσει κομβικό ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα», είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης.
Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρία με θέμα την «Αναπτυξιακή διάσταση του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Περιφέρεια Κρήτης». Το συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα.