Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στην διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων

Ημερομηνία:

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επανέφερε σε πρώτο πλάνο την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων-αποζημιώσεων
Στις επετειακές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στη Σπερχειάδα στην «Καλύβα του Στεφανή», βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από την «Καλύβα του Στεφανή» πριν 81 χρόνια έγινε το ξεκίνημα του ένοπλου αγώνα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές και εκεί έγινε η πρώτη συνάντηση του ‘Αρη Βελουχιώτη με τους πρώτους αντάρτες και στη συνέχεια ξεκίνησαν για το βουνό.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επανέφερε σε πρώτο πλάνο την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων-αποζημιώσεων τονίζοντας ότι «σήμερα, εδώ από τη Σπερχειάδα, από την Καλύβα του Στεφανή όπου ξεκίνησε ο ένοπλος λαικός αγώνας του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει, αλλά θα μπει περισσότερο μπροστά από εδώ και πέρα για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, των αποζημιώσεων, τόσο για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, όσο και για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη η πατρίδα μας, οι υποδομές της, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αλλά και τη λεηλασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γι’ αυτό χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός».

Προηγούμενα, ο Δ. Κουτσούμπας βρέθηκε στην Μακρακώμη, όπου συναντήθηκε με τους πολίτες και κομματικά στελέχη του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία. Έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για θέματα που έχουν σχέση με τις υποδομές, την αγροτική παραγωγή και το δημογραφικό, καθώς σημειώνεται μεγάλη μείωση του πληθυσμού που κατοικεί στη Δ. Φθιώτιδα και ζήτησε την ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη για την διατήρηση της βουλευτικής έδρας στη Φθιώτιδα.

Ο Δ. Κουτσούμπας είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα και μαζί του ήταν οι επίσης υποψήφιοι Κώστας Μπασδέκης, Ανδριάνα Μπαφούτσου, Χρήστος Πάσουλας, και Δήμητρα Γεροκούδη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της...

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της...

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...