Κοροναϊός : Πάνω από 2500 τα νέα κρούσματα,άύξηση των νεκρών και των διασωληνωμένων

Ημερομηνία:

Κοροναϊός – 2.628 νέα κρούσματα και 34 θάνατοι – Στους 319 οι διασωληνωμένοι

Η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας την Δευτέρα 23 Αυγούστου
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.628 , εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 561.812 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 157 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.702 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.422 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 319 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.916 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή +16.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 261 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ολυμπιακός: Το ευρωπαϊκό όνειρο του Βαγγέλη Μαρινάκη...

«Εντυπωσιακό», «αριστούργημα», «περηφάνια», «μας έκανε να ανατριχιάσουμε», «ένα ντοκιμαντέρ...

Final Four 2025: Το AI απάντησε αν...

Ρωτήσαμε δύο chatbots τεχνητής νοημοσύνης τις προβλέψεις για το...

Ολυμπιακός: Το ευρωπαϊκό όνειρο του Βαγγέλη Μαρινάκη...

«Εντυπωσιακό», «αριστούργημα», «περηφάνια», «μας έκανε να ανατριχιάσουμε», «ένα ντοκιμαντέρ...

Final Four 2025: Το AI απάντησε αν...

Ρωτήσαμε δύο chatbots τεχνητής νοημοσύνης τις προβλέψεις για το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κρήτη σε καινοτόμο πρόγραμμα για τη βιώσιμη ενέργεια μέσω του έργου DISCO

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου...

Ηράκλειο:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνων ποδηλασίας «ATHLOS ROAD RACE 2025»

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, λόγω τέλεσης...