Κοροναϊός: Αυτά είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς

Ημερομηνία:

Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τον κοροναϊό. Τα εν λόγω νοσοκομεία υποδέχονται και αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Τα ύποπτα κρούσματα μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν μόνο στα 13, ορισθέντα από το υπουργείο Υγείας, «νοσοκομεία αναφοράς».

Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα, καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών, έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας πονόλαιμος, καταρροή, μυαλγίες) και πρόσφατο ταξίδι (έως και 14 ημέρες πριν) σε χώρα υψηλού κινδύνου ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον από εν λόγω ταξιδιωτικό προορισμό, παραμένουν κατ’ οίκον και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ(210-5212000, 210-5212054).

Επίσης, έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα νοσοκομεία αναφοράς:

  • 1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
  • 2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
  • 3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
  • 5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας
  • 6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
  • 7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...

Την χτύπησε, την έγδυσε, την λήστεψε και...

Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...

Την χτύπησε, την έγδυσε, την λήστεψε και...

Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λ. Αυγενάκης – Στον δρόμο για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ΟΦΗ – Ολυμπιακός!

Η ώρα για τον Μεγάλο Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας πλησιάζει...

Χανιά:Απουσία Δημάρχου Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Μαλανδράκης Ιωάννης, θα απουσιάζει...

Μαλεβίζι: Δεύτερη Συνάντηση στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων

«Προσχολική Εκπαίδευση, άγχος και σπουδαιότητα» είναι το θέμα της...