Κοροναϊός: 35 νέα κρούσματα σήμερα – 530 συνολικά

Ημερομηνία:

Νέες ανακοινώσεις πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 35, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 530.

13 θάνατοι από κοροναϊό – Η ακτινογραφία τους
Οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται τους 13, εκ των οποίων οι 12 είναι άνδρες και μία γυναίκα.

Οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο 13ος ήταν άνω των 80.

Ο μέσος όρος των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή ήταν τα 76 έτη.

95 τα «απροσδιόριστα» κρούσματα – 18 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ
Επίσης 95 ορίζονται ως «απροσδιόριστα» κρούσματα που αφορούν δηλαδή σε πιθανή εγχώρια μετάδοση, ενώ 100 άτομα νοσηλεύονται και 18 παραμένουν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της χώρας.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα.

Τσιόδρας: Αναμένουμε μεγαλύτερα αύξηση των κρουσμάτων
Οπως σημείωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας: «Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε στις εκτιμήσεις των προβλέψεών μας. Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειάς μας και το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία.

Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Το ίδιο λέμε και για τη γρίπη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε έγκυρη και εγκεκριμένη θεραπεία. Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με έναν ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό».

Μάλιστα, ο καθηγητής ήταν φανερά φορτισμένος κατά την ενημέρωση του για τον κοροναϊό, ενώ δεν κατάφερε να κρατήσει τη συγκίνησή του μιλώντας για τους ηλικιωμένους.

Χαρδαλιάς: Να είστε σίγουροι θα λάβουμε κι άλλα μέτρα, αν χρειαστεί
«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απόλυτος κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό όλων μας. Εχουμε λάβει εγκαίρως μέτρα ώστε να μην γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα», τόνισε αρχικά με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού
«Να είστε σίγουροι ότι στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε όποια επιπλέον μέτρα πρέπει. Να μην χαθούν άνθρωποι, εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας, που θα μπορούσαν να μην είχαν νοσήσει» συνέχισε επισημαίνοντας πως ακόμη και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού, καθώς σήμερα περιμένουμε στη χώρα μας μία πτήση από Μαδρίτη και μία από Βαρσοβία, ενώ εκτός των άλλων αύριο θα φτάσει στην Ελλάδα και ένα πλοίο από την Ανκόνα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πορτογαλία-Ισπανία: Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο που...

Τι ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος. Το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που...

Την χτύπησε, την έγδυσε, την λήστεψε και...

Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...

Πορτογαλία-Ισπανία: Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο που...

Τι ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος. Το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που...

Την χτύπησε, την έγδυσε, την λήστεψε και...

Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η τέχνη να χειρίζεστε τοξικούς συγγενείς χωρίς να ανεβαίνει η πίεσή σας

Δύο καθηγήτριες κλινικής ψυχολογίας αποκαλύπτουν ύπουλες τοξικές συμπεριφορές των...

Πορτογαλία-Ισπανία: Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο που προκάλεσε το μπλακ άουτ – Ο Θ. Κολυδάς εξηγεί

Τι ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος. Το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που...

Βενιζέλειο: με ΚΤΕΛ οι παθολόγοι στο Ρέθυμνο, ομαδική παραίτηση πνευμονολόγων

H... κατρακύλα είναι ασταμάτητη για ένα νοσοκομείο με τόση...

Την χτύπησε, την έγδυσε, την λήστεψε και την παράτησε στο δρόμο

Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...