ΚΚΕ:Για την ανοικοδόμηση των κτιρίων και την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων στο Αρκαλοχώρι

Ημερομηνία:

Προς τον κ. Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρ. Τριαντόπουλο.

Θέμα: Για την ανοικοδόμηση των κτιρίων και την πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων στο Αρκαλοχώρι

Ένα χρόνο από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για «ανοικοδόμηση» και πλήρη «αποκατάσταση» των πληγέντων δεν έχουν υλοποιηθεί, τα προβλήματα παραμένουν και οι κάτοικοι επιχειρούν από μόνοι τους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Κατόπιν των παραπάνω, καλούμε τον κ. Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ να καταθέσει, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Πόσα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα και πόσα έχουν κατεδαφιστεί στους δήμους Μινώα – Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων. (Να δοθούν τα στοιχεία ανά δήμο και Τοπική Κοινότητα).
2. Πόσα είναι τα «πράσινα» και πόσα τα «κίτρινα» κτίρια. (Να δοθούν τα στοιχεία ανά δήμο και Τοπική Κοινότητα).
3. Πόσοι κάτοικοι υπέβαλαν αίτηση στεγαστικής συνδρομής, πόσοι εγκρίθηκαν και πόσοι τελικά έλαβαν τη συνδρομή και σε ποιο ποσό; (Να δοθούν τα στοιχεία ανά δήμο).
4. Πόσοι από τους πληγέντες κατοίκους υπέβαλαν αίτηση και πόσοι έχουν λάβει την προβλεπόμενη επιδότηση ενοικίου. (Να δοθούν τα στοιχεία ανά δήμο).
5. Πόσοι επαγγελματίες και αγροτοκτηνοτρόφοι, κατέθεσαν δικαιολογητικά στην περιφέρεια Κρήτης για αποζημίωση και τι ποσό και σε πόσους εγκρίθηκε. (Να δοθούν τα στοιχεία ανά δήμο).
6. Πόσες επιχειρήσεις χρηματοδοτήθηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ, μέσω του ΕΠΑνΕΚ 2014-20 και με ποιο ποσό ανά επιχείρηση, πόσοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα ή απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους. (Να δοθούν τα στοιχεία ανά δήμο και Τοπική Κοινότητα).
7. Πόσοι αγροτοκτηνοτρόφοι κατέθεσαν δικαιολογητικά στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση και τι ποσό και σε πόσους εγκρίθηκε. (Να δοθούν τα στοιχεία ανά δήμο).
8. Πόσοι από τους πληγέντες κατοίκους έχουν λάβει την οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 Ευρώ. (Να δοθούν τα στοιχεία ανά δήμο).
9. Πόσοι από τους πληγέντες κατοίκους έχουν λάβει αποζημίωση σχετικά με την οικοσκευή. (Να δοθούν τα στοιχεία ανά δήμο).
10. Για τα σχολεία που έχουν πληγεί και δεν χρησιμοποιούνται (1ο Δημοτικό Αρκαλοχωρίου, Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου,) αν έχει προχωρήσει η μελέτη κατεδάφισης και τι γίνεται με τη μελέτη και τη χρηματοδότηση της ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων.
11. Ειδικότερα για το Δημοτικό Σχολείο Θραψανού ποια πρόνοια έχει ληφθεί για την αποκατάσταση και αναστήλωση του, με δεδομένο ότι ανήκει στα Νεώτερα Μνημεία (κτίστηκε το 1928).
12. Ποια είναι η πρόοδος των μελετών και της σύνταξης φακέλων για τις δημόσιες υποδομές που επλήγησαν και πότε αναμένεται να περάσουν στη φάση δημοπράτησης και εκτέλεσης των έργων; (Π.χ. φράγμα Παρτίρων κλπ.).

Οι Βουλευτές
Συντυχάκης Μανώλης
Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω...

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω...

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...