Καταπέλτης ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, εκθέτοντας ταυτόχρονα τη φοβική στάση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του κόμματος απέναντι στον βουλευτή.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζονται ειδικές πολιτικές ένταξης και κοινωνικής ισορροπίας στο κέντρο της Αθήνας. Μιλάμε για πολιτικές τις οποίες ακολουθούν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και τις οποίες είχαμε ακολουθήσει και εμείς με μεγάλη επιτυχία πριν από 15 χρόνια όταν είχαμε το μεγάλο κύμα των Αλβανών και των άλλων μεταναστών. Τώρα, από εκεί και πέρα, η τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Τουλάχιστον το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8 και συμπλήρωσε
«Αυτή η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει πολύ ξεκάθαρες αρχές και αξίες και μέσα σε αυτές τις αρχές και αξίες τέτοιες λογικές δεν υπάρχουν. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα».
Η κ. Μπακογιάννη θύμισε ότι πριν από κάποια χρόνια, τρία παιδιά, τα αδέλφια Αντετοκούμπο, πήραν την ελληνική παιδεία και έγιναν Έλληνες και μας έκαναν περήφανους σε όλο τον κόσμο. «Οι άνθρωποι που έρχονται και μετέχουν της ημετέρας παιδείας γίνονται Έλληνες. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και αυτός είναι και ο στόχος» είπε.
Ανέφερε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κακή σχέση με την λέξη συγνώμη. Είναι γνωστό αυτό. Δεν ακούσαμε ποτέ συγγνώμη από κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με όλα αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό». «Δεν είναι αυτές οι δικές μας αρχές. Εμείς όταν κάνουμε λάθος ζητάμε συγγνώμη και την εννοούμε. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν θα ξαναγίνουν και αυτό είναι το ζητούμενο» υπογράμμισε.
Επίσης η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η ευρεία παράταξη της ΝΔ έχει πάρα πολύ ξεκάθαρες αρχές και ο ρατσισμός σε οποιαδήποτε μορφή του δεν εμπεριέχεται στις αρχές και αξίες της ΝΔ.
«Είμαι πολύ περήφανη για την παράταξη αυτή, γιατί παρά τα λάθη που έχουν γίνει και τις αδυναμίες, είναι μια παράταξη που κράτησε ψηλά το ηθικό κομμάτι της πολιτικής. Δηλαδή τις αρχές και τις αξίες μας. Αυτό που λέμε την ηθική πλευρά της πολιτικής και αυτή δεν την διαπραγματευόμαστε, πόσο μάλλον για παιδάκια τεσσάρων ετών» σημείωσε.