«Καμπανάκια» απ’ τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ηρακλείου – «Με τέτοιες τακτικές λογικό να αποφεύγεται ο ξενοδοχειακός κλάδος»

Ημερομηνία:

“Άρχισαν τα όργανα”… για τις τουριστικές μονάδες οι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να στελεχώσουν το δυναμικό τους με εργαζομένους με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ηρακλείου να ρίχνουν το “μπαλάκι” σε κυβέρνηση και εργοδότες
Το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την κατάσταση στο χώρο του Τουρισμού αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Bρισκόμαστε στον μήνα Ιανουάριο και οι τουριστικές μονάδες υποτίθεται προσπαθούν να στελεχώσουν με εργαζόμενους τις επιχειρήσεις τους με διάφορους τρόπους (αγγελίες – ημέρες καριέρας – συνεντεύξεις –επαναπροσλήψεις) για τη σεζόν του 2025 που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τα λεγόμενα των ειδικών προμηνύεται καλύτερη από αυτή του 2024. Δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών από συναδέλφους που έχουν να κάνουν με παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος τους. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ότι η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει κηρυχτεί ως γενικώς υποχρεωτική, λήγει δε στις 31/03/2025 και σύμφωνα με τον σχετικό νόμο μετενεργεί (ισχύει) έως 30/06/2025.

Εντούτοις μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος ενημερώνει τους εργαζόμενους σε αυτόν ότι για τη σεζόν 2025 , οι όροι αμοιβής και εργασίας θα είναι σύμφωνα με την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επίσης άλλοι μεγάλοι όμιλοι κάνουν συμφωνίες περιλαμβάνοντας κουπόνια από SUPER MARKET, διατακτικές και κάθε λογής ευρήματα ούτως ώστε να παρουσιάζουν μισθό, αποφεύγοντας έτσι κάθε είδους ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. (μισθός 1300 ευρώ, καταβάλλουν 1150+150ευρώ σε κουπόνια).

Με τέτοιες πρακτικές και τακτικές που εφαρμόζει μεγάλο ποσοστό ξενοδόχων, λογικό είναι να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να αποφεύγουν εργασία στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Κατά τα άλλα το μόνιμα δεδηλωμένο αφήγημα είναι ότι οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στον Τουρισμό και αυτοί (οι ξενοδόχοι) δεν έχουν καμία ευθύνη!

Όλα αυτά με τις ευχές τις Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας που ταγμένοι στις ορέξεις του κεφαλαίου, παρέχει κάθε είδους εκδούλευση στους εργοδότες (με αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και κατά συνέπεια κανένας έλεγχος και ατιμωρησία). Έτσι κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι για να ζήσει κανείς σε αυτή την χώρα θα πρέπει να δουλεύει 2-3 δουλειές.

Εμείς εξαντλώντας κάθε προσπάθεια για την στήριξη του κλάδου με επανειλημμένες παρεμβάσεις – προτάσεις, το μόνο που διαπιστώνουμε είναι ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά η Κυβέρνηση και οι εργοδότες στραβά αρμενίζουν!”https://www.neakriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η “Κρητικοπούλα” Γιαπωνέζα και οι μαθητές της...

Ήρθε για διακοπές, αγάπησε το νησί και αποφάσισε να...

Μονοφάτσι: Μπαλωτάρισμα με τραυματία

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το ένοπλο επεισόδιο. Επεισόδιο...

Η “Κρητικοπούλα” Γιαπωνέζα και οι μαθητές της...

Ήρθε για διακοπές, αγάπησε το νησί και αποφάσισε να...

Μονοφάτσι: Μπαλωτάρισμα με τραυματία

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το ένοπλο επεισόδιο. Επεισόδιο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πυροβολισμοί μεταξύ ενόπλου και μυστικών υπηρεσιών έξω από τον Λευκό Οίκο

Στελέχη της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ πυροβόλησαν έναν ένοπλο...

Η “Κρητικοπούλα” Γιαπωνέζα και οι μαθητές της ανά τον κόσμο

Ήρθε για διακοπές, αγάπησε το νησί και αποφάσισε να...

Αύξηση 10% στις προκρατήσεις για την Κρήτη το φετινό καλοκαίρι

Η Ελλάδα κατατάσσεται επίσης στους πέντε κορυφαίους προορισμούς των...