Καλλιτεχνικό εργαστήρι με θέμα τα θαλασσόξυλα και τα ανακυκλώσιμα υλικά: Στον Ρωσικό Στρατώνα από τον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων και η ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2024 (EWWR 2024) ξεκινά το νέο έτος με επίκεντρο τον σεβασμό για το περιβάλλον με έναν κύκλο καλλιτεχνικών εργαστηρίων, που θα πραγματοποιηθεί στον Ρωσικό Στρατώνα στις 13, 20 και 27 Ιανουαρίου.

Θα χρησιμοποιηθούν υλικά από τη φύση (θαλασσόξυλα, καλάμια, γυαλάκια, που έχει σμιλεύσει το νερό και η αλμύρα) και ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά καπάκια, χαρτιά, μικρά κομμάτια αλουμίνιο, φελλοί, ρετάλια από υφάσματα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς) και θα δημιουργήσουμε με αυτά μικρές πόλεις (γειτονιές) με ξύλινα σπιτάκια, κήπους, αυλές με απλωμένες μπουγάδες, τον φάρο και άλλα πολλά, ώστε αυτά να ξαναγεννηθούν και να πάρουν άλλη μορφή.

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια αφορούν ενήλικες και θα ολοκληρωθούν σε τρεις συναντήσεις. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαραίτητη είναι η έγκυρη εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων με την πληρωμή της εγγραφής, ποσού 20,00€.

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στις 19.30

Γνωρίζουμε τα υλικά, που έχουμε στη διάθεσή μας και με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να τα μετατρέψουμε σε κάτι άλλο. Θα καθαρίσουμε, θα στεγνώσουμε τα ξύλα και θα στήσουμε την αρχική ιδέα. Θα βάψουμε με ακρυλικά χρώματα και θα αφήσουμε να στεγνώσουν τα υλικά.

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις 19.30

Δημιουργούμε με τα υλικά μας τα μικρά κομμάτια, που θα στολίσουν τα σπιτάκια, τις αυλές, όπως τραπεζάκια, καρέκλες, κουβάδες, σκούπες, παράθυρα, πόρτες και πολλά άλλα. Θα ζωγραφίσουμε παράθυρα, γλάστρες, λουλούδια και άλλα πάνω στα σπίτια και θα ολοκληρώσουμε το στήσιμο της σύνθεσής μας.

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 19.30

Στην τελευταία συνάντησή μας θα κολλήσουμε τα σπίτια και ό,τι τα συνοδεύει στις ξύλινες βάσεις, θα ολοκληρώσουμε τις γειτονιές και θα περάσουμε με βερνίκι τα ξύλα μας, ώστε να αντέξουν στον χρόνο.

Ημερομηνία έναρξης εγγραφών: 30/12/2024. Για τη συμμετοχή στα τμήματα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την απόδειξη εγγραφής. Εμψυχώτρια των σεμιναρίων είναι η Λίνα Λεκατσά. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, που πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων, με σχετικά βίντεο, που παρουσιάζουν μία σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα, που τείνουν να εξαφανιστούν.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Νοσοκομείο με έντονη διάρροια δεκάδες μαθητές...

Περίπου 40 μαθητές λυκείων από περιοχές της Αθήνας που...

Νέα τραγωδία στα Χανιά: 13χρονη άφησε την...

Η ανήλικη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Την τελευταία της πνοή...

Στο Νοσοκομείο με έντονη διάρροια δεκάδες μαθητές...

Περίπου 40 μαθητές λυκείων από περιοχές της Αθήνας που...

Νέα τραγωδία στα Χανιά: 13χρονη άφησε την...

Η ανήλικη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Την τελευταία της πνοή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο Νοσοκομείο με έντονη διάρροια δεκάδες μαθητές που είχαν έρθει εκδρομή στα Χανιά

Περίπου 40 μαθητές λυκείων από περιοχές της Αθήνας που...

Σεξ: Αυτές είναι οι κορυφαίες φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών

Αν υπάρχει ένα θέμα που ακόμα και σήμερα προκαλεί...

Με επιτυχία η μεταμόσχευση καρδιάς του 3χρονου Άγγελου στην Γερμανία

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη η...

Στα όρια ξηρασίας η Μεσσαρά – «Συναγερμός» για το νερό στο φράγμα Φανερωμένης

Ζοφερή είναι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στη Μεσσαρά με...