Ηράκλειο: Ξεπέρασαν τις 3.000 τα μη κατοικήσιμα σπίτια λόγω σεισμού!

Ημερομηνία:

Περισσότερα από 3.000 σπίτια, έχουν μέχρι και αυτή την ώρα κριθεί ότι δεν δύναται να κατοικηθούν, μετά το σεισμό με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Στο σύνολο οι έλεγχοι από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν ξεπεράσει τους έξι χιλιάδες.

Οι έλεγχοι αφορούν σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και σήμερα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 6.210 κτίρια εκ των οποίων 5.147 κατοικίες. Από αυτές οι 3.074 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Επιπλέον έχουν ελεγχθεί 268 επαγγελματικοί χώροι, από τους οποίους κρίθηκε ότι ακατάλληλοι είναι οι 151.

Σε ό,τι αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 154 από τις 363 αυτοψίες, ενώ σε 432 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 363 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...