Ηράκλειο: Τρίμηνες συμβάσεις με ιδιώτες και προκήρυξη θέσεων αναμένεται να ανακοινώσει για το Βενιζέλειο ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Ημερομηνία:

Τη λύση των τρίμηνων συμβάσεων με αναισθησιολόγους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας στο Βενιζέλειο, που έχει οδηγήσει εδώ και εβδομάδες στην αναστολή των τακτικών χειρουργείων, προκρίνει το Υπουργείο Υγείας, παράλληλα με την προκήρυξη των κενών θέσεων, η κάλυψη των οποίων, ωστόσο, απαιτεί χρόνο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΥΠΕ, όπου ήδη είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων του Βενιζελείου και άλλους τοπικούς φορείς. Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα, όμως, γιατροί και εργαζόμενοι δεν φαίνεται να ικανοποιούνται από τις λύσεις αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου με τρίμηνες συμβάσεις θα προσληφθούν αναισθησιολόγοι, προκειμένου να λειτουργήσουν 4 χειρουργικά τραπέζια την ημέρα. Από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί μόλις ένα για τα επείγοντα και τα ογκολογικά περιστατικά. Αυτό θα αποσυμφορήσει μεν την σημερινή κατάσταση, όμως, κατά τους γιατρούς και τους εργαζόμενους, δεν λύνει το πρόβλημα.

Όπως, αναφέρουν, η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο, είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα τμήματα και σε άλλα νοσοκομεία. Αυτό που, όπως τονίζουν, χρειάζεται είναι οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα για την εκπαίδευση και την εξέλιξη των γιατρών, ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να γίνει ελκυστικό στους νεοεισερχόμενους.

Σημειώνεται ότι στα γραφεία της ΥΠΕ από το πρωί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, συνταξιούχοι κ.α.

Η επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στο Ηράκλειο πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη για την Τετάρτη μεγάλη κινητοποίηση εργαζομένων στην Υγεία, συνδικαλιστικών και άλλων φορέων και πολιτών για την υποβάθμιση του Βενιζελείου και γενικότερα της δημόσιας υγείας στην Κρήτη.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην Δ.Ε. Αγίας...

Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και καταβολής...

Hράκλειο:Αυτοψία του Λευτέρη Αυγενάκη στις χαλαζόπληκτες περιοχές...

Άμεση κινητοποίηση και συντονισμός για στήριξη παραγωγών και...

Ηράκλειο:Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην Δ.Ε. Αγίας...

Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και καταβολής...

Hράκλειο:Αυτοψία του Λευτέρη Αυγενάκη στις χαλαζόπληκτες περιοχές...

Άμεση κινητοποίηση και συντονισμός για στήριξη παραγωγών και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Μέχρι τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 θα παραμείνει κλειστή η οδός Χειμάρας

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους...

Γιορτή του Δήμου Χανίων για την Πρωτομαγιά, στη Λίμνη Αγιάς

Την Πέμπτη 1/5/2025 Πλούσιες υπαίθριες δράσεις για την υποδοχή της...

Κρήτη:Η σπαρακτική μαντινάδα του Γιώργη Βρέντζου στον Μπάμπη Χαιρέτη (Βούργια)

Ο αποχαιρετισμός στον σπουδαίο μαντιναδολόγο Με βαθιά θλίψη προσέρχονταν στον...