Ηράκλειο: Τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Ημερομηνία:

Αφορά τις πολιτικές διαχείρισης των αποβλήτων.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη (21-22 Σεπτεμβρίου 2022) τελευταία συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG EUROPE και αφορά τις πολιτικές διαχείρισης των αποβλήτων. Στο έργο WINPOL συμμετείχαν ως εταίροι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.

Κατά την έναρξη της 1ης ημέρας της συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο Ηράκλειο, τονίζοντας τη σημαντική εμπειρία και τα οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος Ηρακλείου από τη συμμετοχή του στο έργο WINPOL και σε άλλα, παρόμοια έργα. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η πρόοδος των Σχεδίων Δράσης που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου από τους εταίρους, ενώ στη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου οι εταίροι ενημερώθηκαν για τις απαραίτητες δράσεις έως τη λήξη του έργου. Τη 2η ημέρα της συνάντησης και με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων και μεταφορά τεχνογνωσίας, οι εταίροι επισκέφθηκαν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, στο οποίο είχαν την ευκαιρία να δουν ένα ρομποτικό σύστημα που είναι σε θέση να ανακτά πολλά ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, χρησιμοποιώντας έξυπνα, αυτόνομα ρομπότ, ικανά να αναγνωρίζουν, κατηγοριοποιούν και ταξινομούν φυσικά ανακυκλώσιμα υλικά σε χωριστούς κάδους, ανάλογα με τον τύπο του υλικού τους.

Ακολούθως, οι εταίροι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗ Α.Ε.», όπου τους παρουσιάστηκαν οι προηγμένες τεχνολογίες διαχείρισης οργανικών απορριμμάτων και το καινοτόμο σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των υγρών χωνεμένων υπολειμμάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην Δ.Ε. Αγίας...

Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και καταβολής...

Hράκλειο:Αυτοψία του Λευτέρη Αυγενάκη στις χαλαζόπληκτες περιοχές...

Άμεση κινητοποίηση και συντονισμός για στήριξη παραγωγών και...

Ηράκλειο:Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην Δ.Ε. Αγίας...

Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και καταβολής...

Hράκλειο:Αυτοψία του Λευτέρη Αυγενάκη στις χαλαζόπληκτες περιοχές...

Άμεση κινητοποίηση και συντονισμός για στήριξη παραγωγών και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Μέχρι τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 θα παραμείνει κλειστή η οδός Χειμάρας

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους...

Γιορτή του Δήμου Χανίων για την Πρωτομαγιά, στη Λίμνη Αγιάς

Την Πέμπτη 1/5/2025 Πλούσιες υπαίθριες δράσεις για την υποδοχή της...

Κρήτη:Η σπαρακτική μαντινάδα του Γιώργη Βρέντζου στον Μπάμπη Χαιρέτη (Βούργια)

Ο αποχαιρετισμός στον σπουδαίο μαντιναδολόγο Με βαθιά θλίψη προσέρχονταν στον...