Με την διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στα πλαίσια της δράσης για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Thirathen vocal group , στις 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο χώρο του Μουσείου Θύραθεν (Πλατεία Ρήγα Φεραίου 9-Ηράκλειο) με ελεύθερη είσοδο.
Το Thirathen Vocal Group ταξιδεύει στη Μεσόγειο και τραγουδάει παραδοσιακές μελωδίες στην αγκαλιά της μεγάλης θάλασσας. Με πλοηγό την Ελλάδα, τα τραγούδια που θα ακουστούν, ενώνουν τη Μεσόγειο και πλέουν μουσικά από το Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος μέχρι την Αδριατική και την Ιβηρική θάλασσα.
Η μουσική της Μεσογείου είναι γεμάτη από πλούσια ιστορία και ποικιλία, αντανακλώντας τις πολυπολιτισμικές επιρροές που έχουν διαμορφώσει την περιοχή. Κάθε χώρα της Μεσογείου έχει τη δική της μοναδική μουσική παράδοση, αλλά υπάρχουν και κοινά στοιχεία που συνδέουν αυτές τις κουλτούρες.
Σε αυτό το μουσικό ταξίδι, το Thirathen Vocal Group θα ενώσει τις διαφορετικές κουλτούρες με την ελληνική μουσική παράδοση και θα τραγουδήσει στα Αραβικά, στα Αλβανικά, στα Τούρκικα, στα Ισπανικά και στα Γκρεκάνικα.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Εύα Θανάση, Ειρήνη Θεοφάνους. Χορωδιακή προσαρμογή: Ειρήνη Θεοφάνους
Μέλη του Thirathen Vocal Group:Εύα Δημάκη, Εύα Θανάση, Ειρήνη Θεοφάνους, Θέτιδα Κουφού,Σοφία Λιάσκου, Μαρία Σταματάκη, Πελαγία Χαραλαμπάκη.
Μουσικοί: Γρηγόρης Πιτσικάκης,Γιώργος Κούτσικας
Το Thirathen Vocal Group ιδρύθηκε το 2017 και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Μουσείου Θύραθεν. Πρόκειται για ένα πολυφωνικό φωνητικό σύνολο που απαρτίζεται στην πλειονότητα των μελών του από καταξιωμένες επαγγελματίες μουσικούς και χορωδούς με πολυετή χορωδιακή εμπειρία. Το ρεπερτόριο που καλύπτει περιλαμβάνει παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, εναρμονισμένα για τρίφωνη ή τετράφωνη χορωδία, καθώς και πολυφωνικά παραδοσιακά τραγούδια από τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, με έμφαση στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Το Thirathen Vocal Group παρουσιάζει ως επί το πλείστον το ρεπερτόριο του χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων (a capella), αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ποικιλία και ευρύτητα, τόσο της ανθρώπινης φωνής, όσο και της μουσικής πολυφωνικής παράδοσης.