Ηράκλειο:Συνάντηση με επίκεντρο τα αναπτυξιακά ζητήματα της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους

Ημερομηνία:

Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων και πολιτιστικών συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, είχαν το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιανουαρίου, στελέχη του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ηράκλειο Μ.Α.Ε», με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη.
Στόχος της συνάντησης ήταν μια πρώτη ενημέρωση-καταγραφή των αναπτυξιακών ζητημάτων της περιοχής και ο σχεδιασμός ενεργειών ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας μέσω της βελτίωσης των οικονομικών δεικτών και της ευημερίας των κατοίκων, αλλά και η συγκράτηση του πληθυσμού και κυρίως των νέων στην ενδοχώρα του Δήμου.
Όπως ανέφερε στη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Α.Ο.Τ.Α «Ηράκλειο Μ.Α.Ε», τα επόμενα 2 χρόνια, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Εξωστρέφεια Αγροτικής Οικονομίας Ηρακλείου» μεταξύ Δήμου και Α.Ο.Τ.Α «Ηράκλειο Μ.Α.Ε», θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις καθώς και άλλες δράσεις που θα συμβάλλουν στην προβολή των τοπικών προϊόντων.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Σισαμάκης: «Βασικό μέλημα του Δήμου Ηρακλείου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού, είναι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες για την βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Το Ηράκλειο μπορεί να μετεξελιχθεί σε αναπτυξιακό εταίρο των αγροτικών περιοχών, αθροίζοντας δυνάμεις και λειτουργώντας συμπληρωματικά μεταξύ τους».
Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις σε Άνω Ασίτες, Βούτες, Σκαλάνι και Οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...