Ηράκλειο: Συναγερμός στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού – Το έδαφος υποχώρησε στην κεντρική είσοδο του σχολείου

Ημερομηνία:

Σοβαρό ζήτημα καθίζησης καταγράφηκε στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού, καθώς το δάπεδο στην κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος υπέστη υποχώρηση περίπου 50 εκατοστών.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στη σχολική κοινότητα, καθώς το κτίριο, που έχει ηλικία 30 ετών, δεν είχε εμφανίσει αντίστοιχα προβλήματα στο παρελθόν.

Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες αρχές και στο σημείο έφτασαν τεχνικά συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Περισυνάκης, βρέθηκε στο σχολείο προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση. Οι τεχνικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν δοκιμαστικές τομές στο σημείο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση μπάζων και χωμάτων κάτω από το δάπεδο, γεγονός που προκάλεσε το πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει επηρεαστεί η στατικότητα του σχολικού κτιρίου, καθώς το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά στη ζώνη της εισόδου και όχι στις αίθουσες διδασκαλίας. Παρόλα αυτά, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής χωρίς καθυστερήσεις, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα μαθήματα να γίνουν μέσω Webex, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με μηχανικούς, αναμένεται να καταθέσουν εισήγηση εντός της ημέρας, προκειμένου να αποφασιστεί αν το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για την Τρίτη 19 Μαρτίου. Η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων:Σε πορεία ολοκλήρωσης οι εργασίες για...

Σε πορεία ολοκλήρωσης βρίσκεται η τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων...

Ρέθυμνο:Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...

Δήμος Χανίων:Σε πορεία ολοκλήρωσης οι εργασίες για...

Σε πορεία ολοκλήρωσης βρίσκεται η τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων...

Ρέθυμνο:Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΚΚΕ : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για το νέο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο αποτρόπαιο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου...

Ρέθυμνο:Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος για πρώτη φορά στον Οικισμό Αγίας Τριάδας

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...

Τρία βραβεία απονεμήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης στα Green Brand Awards 2025

Τρία βραβεία απονεμήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης σε τελετή των...