Ηράκλειο:Σεμινάριο «Wine World & Food Wine Pairing» από το Εμπορικό Επιμελητήριο

Ημερομηνία:

Έναρξη 24/02/24
Ένα σημαντικό σεμινάριο για επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου, αλλά και όσους ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν γνώσεις για τον οίνο, την εμφιάλωση και τον συνδυασμό του με το φαγητό, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι ν΄ αποκτήσουν αρχικά οι συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον Οίνο, από την καλλιέργεια του σταφυλιού και τη διαδικασία οινοποίησης, μέχρι την εμφιάλωση του οίνου, καθώς και τη διαδρομή του ώς τον καταναλωτή.
Μετά από την απόκτηση της συγκεκριμένης εμπειρίας θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μια βασική γευσιγνωσία κρασιού και στη συνέχεια να μάθουν πως μπορεί να συνδυαστεί το κρασί με το φαγητό και πως ένα κρασί ακολουθεί και αναδεικνύει, με ένα μοναδικό τρόπο, τις γεύσεις του φαγητού, ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες τους στην επιλογή του κατάλληλου κρασιού και να κάνουν αποτελεσματικές πωλήσεις.
Επίσης, θα αποκτήσουν δεξιότητες σχετικά με το σωστό άνοιγμα του οίνου, την αποφυγή σπασίματος του φελλού και την καταλληλότητα ή μη ενός οίνου.
Ενότητες:
• Προέλευση φυτού & ονοματολογία
• Τι είναι Οίνος -Βασικοί τύποι οίνου
• Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ροζέ & ερυθρών Οίνων
• Κατηγοριοποίηση Οίνων
• Terroir
• Μεγάλοι σταθμοί στην ιστορία
• Ελληνικές & Διεθνείς ποικιλίες
• Γευσιγνωσία (θεωρία & πρακτική)
• Food and wine pairing (θεωρία & πρακτική)

Κόστος συμμετοχής 120€·
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.
Το σεμινάριο διαρκεί 12 διδακτικές ώρες: 24/02/24 και 25/02/24 09:00-14:00
Εισηγητής: Δημήτρης Καρακωνσταντάκης, πτυχιούχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier. Διαθέτει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, έχει πολυετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Εργάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT τα τελευταία χρόνια, καθώς και ως εκπαιδευτής σε Ι.Ι.Ε.Κ.
Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Λ. Ικάρου & Αρχιμήδους 1, Ν. Αλικαρνασσός, τηλ:2810-302600, info@katartisi.gr, από 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

politika-kritis-header-ad
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μαλεβίζι: Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “Robofest Hellas 2025”

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. σε συνεργασία με...

Ηράκλειο:Να ενισχυθούν τα Α.Τ. Μαλεβιζίου και Φαιστού...

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης με...

Μαλεβίζι: Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “Robofest Hellas 2025”

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. σε συνεργασία με...

Ηράκλειο:Να ενισχυθούν τα Α.Τ. Μαλεβιζίου και Φαιστού...

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-header-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ – ΒΙΟΖΩΕΛ – 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑ- 3-ΦΟΥΡΝΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο : Διακρατική συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού σχεδίου «rEdESIGN»

Στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο...

Νικήτας Κακλαμάνης: Με 247 «ναι» νέος πρόεδρος της Βουλής

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξελέγη με ευρύτατη πλειοψηφία λαμβάνοντας 247...

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Μίμης Δομάζος

Ο Μίμης Δομάζος διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, εξαιτίας αδιαθεσίας...