Νέο σεμινάριο για όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον χώρο του καφέ και της εστίασης, σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες Barista και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε αυτό το αντικείμενο, διοργανώνει εκ νέου του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση των συμμετεχόντων, ώστε ο τελικός καταναλωτής ν΄ απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα, τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες. Θα είναι χρήσιμο στη μετέπειτα πορεία του γιατί θα αντιλαμβάνεται και θα διορθώνει οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιαστεί στον χώρο εργασίας του.
Ενότητες Σεμιναρίου:
• Ιστορία και Τύποι του καφέ στην αγορά,
• Καφεόδενδρα, ζώνες καλλιέργειας, υψόμετρα και εδάφη,
• Ανατομία φρούτου, Μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας,
• Αραμπικα – Ρομπουστα,
• Καβούρδισμα, Βασικές αρχές εκχύλισης εσπρέσο,
• Νερό, Γάλα,
• Μύλοι άλεσης καφέ, Ρύθμιση άλεσης,
• Ρύθμιση δόσεων και δοσολογίας,
• Πάτημα – tamping,
• Εκχύλιση εσπρέσο, Μηχανή εσπρέσο,
• Καθαριότητα, Ασφάλεια και υγιεινή
• Συνεργασία,
• Παρασκευή εσπρέσο-καπουτσίνο και αφρόγαλα
Το κόστος του προγράμματος είναι 140€ ανά συμμετοχή. (Περιορισμένες Θέσεις!!)
Τα σχόλια είναι κλειστά.