Ηράκλειο:Προχωρούν τα μεγάλα έργα σε Ενετικά Τείχη και Πάρκο Ερυθραίας

Ημερομηνία:

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Σημαντικά έργα που αλλάζουν την όψη της πόλης και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία στο Πάρκο Ερυθραίας στην περιοχή των Μεσαμπελιών όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση του πρώτου τμήματος της εργολαβίας . Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία υλοποίησής του και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά.
Σημειώνεται ότι ο πλήρης σχεδιασμός για το Πάρκο Ερυθραίας αφορά στη διαμόρφωση συνολικής έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων και είναι χωρισμένος σε τρία έργα. Το πρώτο από αυτά τα τρία ,είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα 14 στρέμματα μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη (6,7 κοινόχρηστοι χώροι και τα υπόλοιπα 7,3 παράπλευροι οδοί και πεζοδρόμια).
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Ενετικά Τείχη όπου συνεχίζονται, επίσης με ικανοποιητικούς ρυθμούς, τα έργα της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης- αποκατάστασης του ισόπεδου τμήματος των Τειχών. Ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό το πρώτο τμήμα που θα δοθεί σε χρήση (από τον Προμαχώνα Βιτούρι μέχρι την Πύλη Βηθλεέμ). Έχουν γίνει: η προετοιμασία για τη διαμόρφωση της περιπατητικής διαδρομής, η διαμόρφωση μονοπατιών από φυσικούς λίθους ανάμεσα στη φύτευση, οι φυτεύσεις, οι υποδομές για ηλεκτροφωτισμό και άρδευση, όπως έχει τοποθετηθεί ο οικίσκος-αναψυκτήριο μέσα στον πευκώνα του προμαχώνα Ιησού για τις ανάγκες των επισκεπτών του Μνημείου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση ειδικής μπάρας προστασίας σε επικίνδυνα σημεία της διαδρομής.
Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Όταν ολοκληρωθούν τα έργα στα Ενετικά Τείχη και στο Πάρκο Ερυθραίας το Ηράκλειο θα αποκτήσει δύο κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και αναψυχής δεκάδων στρεμμάτων που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Οι εργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά και θεωρούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες τμήμα των έργων θα αποδοθεί προς χρήση στο κοινό. Με μεθοδική και καθημερινή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε το Ηράκλειο, αναβαθμίζοντας ουσιωδώς τους κοινόχρηστους χώρους του και μαζί την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Hράκλειο:Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου...

Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου Ως « Ζωρζ...

Δήμος Ηρακλείου:Την Κυριακή τα εγκαίνια της έκθεσης...

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα...

Hράκλειο:Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου...

Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου Ως « Ζωρζ...

Δήμος Ηρακλείου:Την Κυριακή τα εγκαίνια της έκθεσης...

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Άρθρο Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

Το Όραμά μας για τον Δήμο. Μαζί με τους...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής της Κρήτης στην Εθνική Εκδήλωση του EU Climate Pact 2025

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Κινητικότητας της Περιφέρειας...