Η γραφειοκρατία, η αποκέντρωση που δεν έχει επιτευχθεί, η υποστελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών, συνεχίζουν να είναι τα δύσκολα σημεία κάθε προγραμματικής περιόδου, ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, που συμμετείχε στη δια ζώσης εκδήλωση για τη διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027, της Περιφέρειας Κρήτης
«Γραφειοκρατία και πολυνομία σε συνδυασμό με την υποστελέχωση δήμων και περιφέρειας που καθιστούν όλα αυτά τα προγράμματα πολύ δύσκολα στην συντήρηση τους στη διαχείριση τους» είπε και επικεντρώθηκε στους επιμέρους άξονες.
Σχετικά με την καινοτομία και θωράκιση από φυσικές καταστροφές ανέφερε ότι είναι σημαντική η νέα τεχνολογία αιχμής της σεισμικής μόνωσης κτιρίων, νοσοκομείων και διοικητικών κέντρων γιατί πρέπει να διαφυλαχθεί η λειτουργία τους σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.
Για την κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχιας βασικό σημείο τόνισε ότι είναι η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος με δίκαιες, βιώσιμες και αξιοπρεπείς όρους για να μένουν οι αγρότες στις περιοχές αλλά και για περιβαλλοντικούς και εθνικούς λόγους.
Για τα οδικά έργα ασφάλεια τόνισε την παντελή έλλειψη μέσου σταθερής τροχιάς στο νησί, όχι μόνο για τη σύνδεση με το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι. Προσθέτοντας ότι τα μαζικά μέσα στην κοινωνία συμβάλλουν στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Για το ΒΟΑΚ τόνισε ότι πόροι υλοποίησης μπορούν να βρεθούν από τους φόρους καυσίμων που ήδη πληρώνουμε στο νησί και όχι από τα διόδια.
Για την πράσινη ανάπτυξη η λύση παγκοσμίως στρέφεται στις πλωτές ανεμογεννήτριες και όχι σε επενδύσεις σε χερσαίο έδαφος ούτε σε εξορύξεις ορυκτών υδρογονανθράκων.
Σχετικά με τον τουρισμό επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν καθώς και η διασύνδεση του με τον ποιοτικό πρωτογενή τομέα.
Τέλος, τόνισε την αναγκαιότητα διασύνδεσης της Κρήτης με τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη, Σύμη και για εθνικούς λόγους