Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM Greece) και της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου προγράμματος HELIOS+.

Το πρόγραμμα «HELIOS+: Ολοκληρωμένες δράσεις ένταξης πολιτών τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης», συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027.

Από την πλευρά του ΔΟΜ, στη συνάντηση συμμετείχαν η Επικεφαλής του Οργανισμού στην Ελλάδα, Sanja Celebic Lukovac, η Επικεφαλής Προγραμμάτων, Lidija Markovic, καθώς και η Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος HELIOS+, Κλαούντια Σαμαρά. Από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, συμμετείχε ο Διευθυντής, Γιώργος Ζερβός, καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου Γιώργος Παναγιωτάκης.

Ο Μενέλαος Μποκέας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του ΔΟΜ και της ΠΛΟΗΓΟΣ ότι ως Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, θα ενημερώσει εκτενώς τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικής υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα HELIOS+, το οποίο συν-υλοποιείται στην Κρήτη από την ΠΛΟΗΓΟΣ, στοχεύει στην ενδυνάμωση των Δικαιούχων Διεθνούς και Προσωρινής Προστασίας, παρέχοντάς τους τα εργαλεία και τους πόρους που απαιτούνται για την κοινωνικοοικονομική τους ανεξαρτησία και την ενεργή συμμετοχή στην ελληνική κοινότητα.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση, η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η Κρήτη αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, σε διάφορους τομείς και κλάδους της τοπικής οικονομίας.
Το HELIOS+ συμβάλλει στην ένταξη των ωφελούμενων στην ελληνική αγορά εργασίας και κοινωνία, ενισχύοντας τις τοπικές κοινότητες, προάγοντας την κοινωνική συνοχή και την αίσθηση του ανήκειν, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τη συμπερίληψη, τη συνεργασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Μητρόπολη Ρεθύμνου έκαναν Ανάσταση Όλγα Κεφαλογιάννη...

Πλήθος κόσμου και φέτος στην αναστάσιμη λειτουργία Στην Μητρόπολη Ρεθύμνου...

Δήμος Χανίων : Νέα, ασφαλής διάβαση στη...

Νέα, ασφαλής διάβαση στη συμβολή των οδών Εμμ. Μουντάκη...

Στην Μητρόπολη Ρεθύμνου έκαναν Ανάσταση Όλγα Κεφαλογιάννη...

Πλήθος κόσμου και φέτος στην αναστάσιμη λειτουργία Στην Μητρόπολη Ρεθύμνου...

Δήμος Χανίων : Νέα, ασφαλής διάβαση στη...

Νέα, ασφαλής διάβαση στη συμβολή των οδών Εμμ. Μουντάκη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Μητρόπολη Ρεθύμνου έκαναν Ανάσταση Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης

Πλήθος κόσμου και φέτος στην αναστάσιμη λειτουργία Στην Μητρόπολη Ρεθύμνου...

Ζεστός θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την...

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050

Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν...