Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Χερσονήσου στο Επιστημονικό Συνέδριο του ΄΄ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ΄΄για την κυκλική οικονομία

Ημερομηνία:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σέγκος : Η κυκλική οικονομία, η πράσινη ανάπτυξη και ο βιώσιμος τουρισμός αποτελούν στοιχεία απαραίτητα για όλο το φάσμα λειτουργίας ενός Δήμου που έχει όραμα για το μέλλον

Στο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» συμμετείχε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.
Στο επίκεντρο του συνεδρίου που διοργάνωση η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Ελλάδος «Κλεισθένης», βρέθηκαν οι πολιτικές με “πράσινο” αποτύπωμα, η ανάγκη προώθησης της κυκλικής οικονομίας αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στην προώθηση αρχών αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών και στρατηγικού σχεδιασμού με όραμα την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών προκλήσεων του μέλλοντος και προσδιόρισε ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός “πράσινου” μοντέλου που θα βασίζεται και θα υπηρετεί τις αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
«Στο Δήμο Χερσονήσου έχουμε επενδύσει στην ανάπτυξη με πράσινο αποτύπωμα, υλοποιούμε στρατηγικές κυκλικής οικονομίας και υπηρετούμε τις αξίες της αειφορίας και της βιωσιμότητας, όχι μόνο στον Τουρισμό αλλά σε όλο το φάσμα των παρεμβάσεων που υλοποιούμε», επεσήμανε κατά την ομιλία του στο επιστημονικό συνέδριο ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Είναι ώριμες οι συνθήκες ώστε η κυκλική οικονομία να βρεθεί στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης. Η αξιοποίηση «πράσινων» και καινοτόμων εργαλείων πρέπει να εντάσσεται σε μία συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική ατζέντα που θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος και θα απαντάει σε ανάγκες των επόμενων δεκαετιών».
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χερσονήσου αναφέρθηκε στο κεφάλαιο των υποδομών.
«Οφείλουμε να βάλουμε τις υποδομές σε κεντρικό κάδρο αναπτυξιακού ενδιαφέροντος. Η αναβάθμιση των υποδομών αποτελεί κομβικό σημείο για την ενίσχυση της λειτουργίας των τουριστικών προορισμών και συνεπώς απαραίτητη για τη διατήρηση και βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς μας», τόνισε ο κ. Σέγκος.
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου συνεχάρη την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» για τη διοργάνωση του επιστημονικού συνεδρίου σημειώνοντας πως «μέσα από συνέργειες καλούμαστε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα ισχυρό destination brand το οποίο θα δώσει περαιτέρω δυναμική στην ανάδειξη της μοναδικότητας του τόπου μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...