Ηράκλειο : Νίκος Ηγουμενίδης: «Κάλπικες οι εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας για κάλυψη των κενών στα σχολεία»

Ημερομηνία:

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Β΄ΦΑΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Νίκος Ηγουμενίδης: «Κάλπικες οι εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας για κάλυψη των κενών στα σχολεία»

Σχετικά με την ολοκλήρωση και της β΄φάσης πρόσληψης των αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ύστερα από την ολοκλήρωση και της β’ φάσης πρόσληψης των αναπληρωτών καθηγητών για το σχολικό έτος 2019-2020, οι ελλείψεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ανησυχητικές.

Ενδεικτικό παράδειγμα ο Νομός Ηρακλείου για τα όσα συμβαίνουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα. Ύστερα από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», πληροφορούμαστε ότι το σύνολο των κενών που θα πρέπει να καλυφθούν – μαζί με τις ειδικότητες και την παράλληλη στήριξη – αγγίζει τα 170.

Με αυτό τον αριθμό ελλείψεων, ένας μεγάλος αριθμός δημοτικών σχολείων του Νομού δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα και ωράριο.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο εξαιτίας της μη κάλυψης των κενών των ειδικοτήτων, οι εκπαιδευτικοί των οποίων καλύπτουν από δύο έως πέντε σχολεία. Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας.
Ανάλογη η εικόνα και στην Δευτεροβάθμια. Όπως προκύπτει από επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καταγράφονται 140 ελλείψεις σε σχολεία Γενικής Αγωγής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γυμνάσιο της Γέργερης, και 36 στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής – μαζί με τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη.

Είναι φανερό ότι οι εξαγγελίες της σημερινή ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για κάλυψη των κενών δείχνουν κάλπικες.

Το Υπουργείο Παιδείας σε όλα του τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Παιδείας θα μας βρει μπροστά του. Οι αγώνες της νεολαίας, των καθηγητών και γονιών διεκδικούν σήμερα με κάθε μέσο την άμεση κάλυψη των κενών στη δημόσια εκπαίδευση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η “Κρητικοπούλα” Γιαπωνέζα και οι μαθητές της...

Ήρθε για διακοπές, αγάπησε το νησί και αποφάσισε να...

Μονοφάτσι: Μπαλωτάρισμα με τραυματία

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το ένοπλο επεισόδιο. Επεισόδιο...

Η “Κρητικοπούλα” Γιαπωνέζα και οι μαθητές της...

Ήρθε για διακοπές, αγάπησε το νησί και αποφάσισε να...

Μονοφάτσι: Μπαλωτάρισμα με τραυματία

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το ένοπλο επεισόδιο. Επεισόδιο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νιόπαντρο το ζευγάρι που σκοτώθηκε στο Βόλο – Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα

Νεκροί από το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στο Βόλο είναι...

Παρουσίαση Βιβλίου: “Τεχνητή Νοημοσύνη και Εφαρμογές στο Μάνατζμεντ”

Το Ιστορικό Καφέ Κήπος στα Χανιά θα φιλοξενήσει την...

Εμμανουήλ Καραλής: Πρωταθλητής Ευρώπης ο «ιπτάμενος» Ολυμπιονίκης του Ολυμπιακού (vid)

Μια μεγάλη επιτυχία πανηγυρίζει ο ελληνικός αθλητισμός. Ο Εμμανουήλ Καραλής...