Ηράκλειο : Με πρωτοβουλία του Μ.Μποκέα σειρά απαλλαγών από δημοτικά τέλη

Ημερομηνία:

Ολοκληρωτικές απαλλαγές από δημοτικά τέλη και λοιπές οικονομικές ελαφρύνσεις που θα ανακουφίσουν τις τοπικές επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου έρχονται με πρωτοβουλία του Μενέλαου Μποκέα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για μια σειρά μέτρων για τα οποία ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου έχει ήδη ζητήσει από την Οικονομική Υπηρεσία να ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα στήριξης στις επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, λόγω του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, ο Μενέλαος Μποκέας έχει εδώ και μέρες συνεργαστεί με την Πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Νίκη Ζερβού, εκφράζοντας τη βούλησή του προς το ΔΣ του Οργανισμού να ληφθούν αποφάσεις απαλλαγής από την καταβολή τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για το σκοπό αυτό συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ. Το μέτρο αφορά σε όσες οικογένειες καταβάλλουν τροφεία στο ΔΟΚΑΠΠΑΜ και θα ισχύσει για όλο το διάστημα που οι δομές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών παραμείνουν κλειστές.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:
«Μένουμε δίπλα σας. Στηρίζουμε με πράξεις την τοπική οικονομία. Με ελαφρύνσεις – ανάσα για τις επιχειρήσεις του Μαλεβιζίου, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω του κορωνοϊού. Για όσο, λοιπόν, διάστημα παραμείνουν κλειστές:
• Απαλλαγή από τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων
• Απαλλαγή από καταβολή ενοικίων προς το Δήμο σε κυλικεία εντός σχολικών μονάδων
• Απαλλαγή από καταβολή ενοικίων προς το Δήμο σε επισιτιστικές επιχειρήσεις
Και συνεχίζουμε. Με προτάσεις μας, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης, προωθούμε συντεταγμένα σειρά παρεμβάσεων προς την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξετάσουμε πρωτοβουλίες για απαλλαγές επί των ανταποδοτικών τελών και τη βιωσιμότητά τους για τους Δήμους».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου

«Σχεδόν όλα τα πέτρινα σπίτια έχουν χαλάσει» Οι Βούτες Ηρακλείου...

Ηράκλειο : Δήλωση Λ. Αυγενάκη απο τη...

Δήλωση π. Υπουργού – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου

«Σχεδόν όλα τα πέτρινα σπίτια έχουν χαλάσει» Οι Βούτες Ηρακλείου...

Ηράκλειο : Δήλωση Λ. Αυγενάκη απο τη...

Δήλωση π. Υπουργού – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου

«Σχεδόν όλα τα πέτρινα σπίτια έχουν χαλάσει» Οι Βούτες Ηρακλείου...

SKY express: Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος εντός και εκτός συνόρων

(Αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2025) Η SKY express συνεχίζει να...