Ηράκλειο:Κατάμεστη από κόσμο η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στα εγκαίνια της έκθεσης «Η Κρήτη ως ιδέα»

Ημερομηνία:

«Ο συμβολισμός της έκθεσης αυτής για τον τόπο μας είναι κάτι παραπάνω από ισχυρός. Ο Πολιτισμός είναι η αναπνοή μας, είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και διαμορφώνουμε την καθημερινότητά μας, το παρόν και το μέλλον. Η έκθεση «Η Κρήτη ως Ιδέα» ως καλλιτεχνικό γεγονός, ενώνει δυνάμεις και διαφορετικές οπτικές, με μια ευρεία θεματολογία και μεγάλη χρονική διασπορά. Αφορά την Κρήτη, το σπίτι μας, ως ενιαίο πολιτισμικό, ψυχοκοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «Η Κρήτη ως ιδέα» στην κατάμεστη από κόσμο Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.
Την έκθεση «Η Κρήτη ως ιδέα· εικονογραφώντας ιδεογραφικά την αίσθηση ενός τόπου την εποχή της νεωτερικότητας» διοργανώνουν οι ο Δήμος Μαλεβιζίου ο Παγκρήτιος Σύλλογος «Νεώριον Τέχνης» και η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ανδρουλάκη Πελαγία, Βαμβακίδη Μαρία, Βεργανελάκη-Κοτσιφάκη Αναστασία, Βογιατζή Μαγδαληνή, Γαλανάκη Αθηνά, Γιουμπάκη-Ξηρουχάκη Άννα, Δασκαλάκη Σοφία, Ζηρούνη Γεωργία, Ζηρούνη Νίκη, Μακράκης Μαρίνος, Μπολάκης Νίκος, Ορφανουδάκη-Καπαγιωρίδου Χρύσα, Παναγιωτοπούλου Εύη (Evi Baloo), Παπαγγελής Βαγγέλης, Ρουκούδης Εμμανουήλ, Σγουρόπουλος Θεόφιλος, Σπαντιδάκη Ελένη, Χαρκούτση Μαρία, Weijers-Γιγουρτάκη.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 22 Οκτωβρίου,
Ώρες λειτουργίας Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου: Τετάρτη – Κυριακή 10:00-14:00 και Τετάρτη & Πέμπτη 17:00-20:00. Δευτέρα-Τρίτη κλειστά.
Πληροφορίες: 281 0831117

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Χειρουργείο για τον 50χρονο – Δεν...

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο 50χρονος εργαζόμενος που τραυματίστηκε...

Σημεία Συνέντευξης του π. Υπουργού – Βουλευτή...

• Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους...

Ηράκλειο: Χειρουργείο για τον 50χρονο – Δεν...

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο 50χρονος εργαζόμενος που τραυματίστηκε...

Σημεία Συνέντευξης του π. Υπουργού – Βουλευτή...

• Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Οι ξεναγοί ζητούν μέτρα τώρα στους αρχαιολογικούς χώρους

Ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, για μια...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει πολυεθνική μελέτη

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

ΠΑΓΝΗ – Απόστολος Καραντάνας: Όχι στην κατάχρηση των αξονικών που ενοχοποιούνται για το 5% των καρκίνων

Οι αξονικές τομογραφίες το γνωρίζουμε όλοι, είναι ένα σημαντικό...