Ηράκλειο:Κατάμεστη από κόσμο η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στα εγκαίνια της έκθεσης «Η Κρήτη ως ιδέα»

Ημερομηνία:

«Ο συμβολισμός της έκθεσης αυτής για τον τόπο μας είναι κάτι παραπάνω από ισχυρός. Ο Πολιτισμός είναι η αναπνοή μας, είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και διαμορφώνουμε την καθημερινότητά μας, το παρόν και το μέλλον. Η έκθεση «Η Κρήτη ως Ιδέα» ως καλλιτεχνικό γεγονός, ενώνει δυνάμεις και διαφορετικές οπτικές, με μια ευρεία θεματολογία και μεγάλη χρονική διασπορά. Αφορά την Κρήτη, το σπίτι μας, ως ενιαίο πολιτισμικό, ψυχοκοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «Η Κρήτη ως ιδέα» στην κατάμεστη από κόσμο Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.
Την έκθεση «Η Κρήτη ως ιδέα· εικονογραφώντας ιδεογραφικά την αίσθηση ενός τόπου την εποχή της νεωτερικότητας» διοργανώνουν οι ο Δήμος Μαλεβιζίου ο Παγκρήτιος Σύλλογος «Νεώριον Τέχνης» και η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ανδρουλάκη Πελαγία, Βαμβακίδη Μαρία, Βεργανελάκη-Κοτσιφάκη Αναστασία, Βογιατζή Μαγδαληνή, Γαλανάκη Αθηνά, Γιουμπάκη-Ξηρουχάκη Άννα, Δασκαλάκη Σοφία, Ζηρούνη Γεωργία, Ζηρούνη Νίκη, Μακράκης Μαρίνος, Μπολάκης Νίκος, Ορφανουδάκη-Καπαγιωρίδου Χρύσα, Παναγιωτοπούλου Εύη (Evi Baloo), Παπαγγελής Βαγγέλης, Ρουκούδης Εμμανουήλ, Σγουρόπουλος Θεόφιλος, Σπαντιδάκη Ελένη, Χαρκούτση Μαρία, Weijers-Γιγουρτάκη.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 22 Οκτωβρίου,
Ώρες λειτουργίας Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου: Τετάρτη – Κυριακή 10:00-14:00 και Τετάρτη & Πέμπτη 17:00-20:00. Δευτέρα-Τρίτη κλειστά.
Πληροφορίες: 281 0831117

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...