Ηράκλειο:Η πρώην βάση Γουρνών στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη

Ημερομηνία:

Με ποια κριτήρια ορίστηκε το τίμημα; Να δημοσιοποιηθεί, επιτέλους, η έκθεση αποτίμησης της έκτασης

Επανέρχεται στο θέμα αποτίμησης της αξίας της έκτασης της πρώην βάσης Γουρνών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και με νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών με την συνυπογραφή 18 Βουλευτών, ζητάει την κοινοποιήσει της έκθεσης αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή.

«Για ποιο λόγο η κυβέρνηση κρατάει κρυφή την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή, σύμφωνα με την οποία προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της πρώην βάσης Γουρνών; Ενός εκ των πλέον προνομιακών ακινήτων της Κρήτης;» δηλώνει ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας, στις 24/2/2021, στις 15/12/2021 και στις 07/10/2022, έχουμε ζητήσει ενημέρωση για τον τρόπο υπολογισμού της αξίας της έκτασης, που οδήγησε στην παραχώρηση με τίμημα ίσο με το κόστος κατασκευής 3,5 περίπου χιλιομέτρων του ΒΟΑΚ! Ο αρμόδιος Υπουργός δεν μπορεί να κρύβεται πλέον. Οφείλει καθαρές απαντήσεις.».

Υπενθυμίζεται ότι στις 17/2/2021 το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην βάσης Γουρνών, με τιμή εκκίνησης 22,6 εκ. ευρώ και την προσφορά του πλειοδότη να διαμορφώνεται στα 40,2 εκ. ευρώ. Ωστόσο μέχρι και σήμερα, το κυβερνητικό επιτελείο αποφεύγει να κοινοποιήσει την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ως εύλογη η συγκεκριμένη οικονομική προσφορά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Άνοιξης...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΟΙΞΗΣ 👉4ήμερο εκδηλώσεων 26 & 29...

Ο Δήμος Ηρακλείου ανάμεσα στους 13 Ο.Τ.Α....

Σημαντικό βήμα προς την οργανωμένη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη...

Ηράκλειο:1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Άνοιξης...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΟΙΞΗΣ 👉4ήμερο εκδηλώσεων 26 & 29...

Ο Δήμος Ηρακλείου ανάμεσα στους 13 Ο.Τ.Α....

Σημαντικό βήμα προς την οργανωμένη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

DERTOUR | Ισχυρή ζήτηση για Ελλάδα το 2025: Οι top προορισμοί

Τι λέει στο Tornos News ο κ.Παπαδάκης Ο CEO και...

Ηράκλειο:1ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Άνοιξης στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΟΙΞΗΣ 👉4ήμερο εκδηλώσεων 26 & 29...

Τα βήματα της ορκωμοσίας του Κωνσταντίνου Τασούλα

Ο όρκος, το τελετουργικό και η τελετή παράδοσης –...

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Αυτά είναι τα 45 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στην κορυφή το «Etrusco» της Κέρκυρας Τα κορυφαία εστιατόρια της...