Την πλάτη στον χώρο της εστίασης γυρνούν όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι κυρίως νεαρής ηλικίας οι οποίοι εξαιτίας διαφόρων αιτιών επιλέγουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο.
Το πρόβλημα στο Ηράκλειο είναι έντονο καθώς όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες, πολλοί αποφάσισαν να φύγουν στο εξωτερικό μετά την πανδημία ενώ άλλοι δεν έχουν την απαραίτητη εξειδίκευση να ασχοληθούν με το αντικείμενο.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, υπάρχουν αρκετά καταστήματα εστίασης στο Ηράκλειο που κλείνουν νωρίτερα διότι δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων να λειτουργήσουν τις ώρες που πρέπει.
Όπως τονίζει, για το πρόβλημα αυτό που αποτελεί και την μεγαλύτερη πληγή στον κλάδο η πολιτεία θα έπρεπε να επιδοτεί την εργασία και να αναζητηθούν τρόποι εύρεσης αυτής καθώς οι επιχειρήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να δωσουν την λύση.
Όπως σημειώνει η Μαρία Αντωνανάκη, ένα 20 με 30% των καταστημάτων εστίασης που λειτουργούσαν στο Ηράκλειο πριν την πανδημία πλέον έχουν κλείσει και συμπληρώνει ότι υπάρχουν και οι περιπτώσεις ατόμων που δεν θέλουν να εργαστούν αφού όπως υποστηρίζουν ταλαιπωρούνται από τους εργοδότες.
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Μιχάλης Ριζικιανάκης, περιγράφει και εκείνος την μεγάλη έλλειψη εργαζομένων που υπάρχει στον χώρο της εστίασης λέγοντας ότι πλέον σε πολλά καταστήματα εστίασης του Ηρακλείου λιγότεροι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες.
“Το επάγγελμα δεν είναι πλέον ελκυστικό και για τον λόγο αυτό σε πολλά καταστήματα εστίασης υπάρχει συχνή εναλλαγή εργαζομένων λόγω της σωματικής κούρασης των ωραρίων που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι σταθερά αλλά και λόγω άλλων αιτιών που οι εργαζόμενοι κρίνουν ότι είναι σοβαρές και επιλέγουν να σταματήσουν”.https://www.ekriti.gr/