Ηράκλειο:Εσπερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς ενημερωτική εσπερίδα αφιερωμένη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», ο πράσινος χρυσός του νησιού μας» τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου αρ. 9).
Στόχος της εκδήλωσης η ανάδειξη και η προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «Κρήτη/Kriti» και των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του αλλά και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του.Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ‘’Κρήτη/Kriti”,
ο πράσινος χρυσός του νησιού μας!»

17:30-
17:40

Προσέλευση-Εγγραφές

17:40-
18:00

Έναρξη-Χαιρετισμοί

18:00-
18:15

«Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων σε ελαιουργεία της Κρήτης

και η βελτίωση ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου»
Ομιλήτρια: Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη
Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, MSc Γεωπόνος ΤΕ

18:15-
18:30

«Η σημασία του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής στην ποιότητα και την ποσότητα του

ελαιολάδου»

Ομιλητής: Δρ Εμμανουήλ Καμπουράκης,

Αναπληρωτής Καθηγητής Ελαιοκομίας, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, Αμπελουργίας και Συστημάτων
Αγροοικολογικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Ελληνικό

Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)

18:30-
18:45

«Μπορεί η παράδοση να συμπορευτεί με την ποιότητα του ελαιολάδου;»

Ομιλητής: Μανώλης Καρπαδάκης

Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και ελαιοποίηση

ποιοτικού ελαιολάδου, Δοκιμαστής ελαιολάδου

18:45-
19:00

«Πιστοποιημένα φιλοπεριβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης: το μέλλον της

ελαιοκαλλιέργειας».

Ομιλητής: Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Ερευνητής
ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου

19:00-
19:15

«Επιμολύνσεις ελαιολάδου»
Ομιλήτρια: Γαλλιάκη Άννα
Χημικός, MBA, Μέλος της ΕΕΧ Κρήτης.
9ετης εμπειρία στις αναλύσεις τροφίμων και ελαιολάδου

19:15-
19:30

«Μαγειρεύουν στις επαγγελματικές κουζίνες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο;»

Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης

Σεφ-Πατρόν στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια και Pharaoh

19:30-
20:00

«Η οργανοληπτική Αξιολόγηση ως πυλώνας της ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου

ελαιολάδου ‘’Κρήτη/Kriti’’»
Δοκιμές Κρητικών ποικιλιών ελαιολάδων
Ομιλήτρια: Ελευθερία Γερμανάκη,

Γευσιγνώστρια ελαιολάδου, Κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, Συντονίστρια του Παγκρήτιου

Διαγωνισμού Ελαιολάδου

20:00-
20:30

Συζήτηση-Κλείσιμο εσπερίδας

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Κουνάβων και Αγ. Παρασκιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.