Ηράκλειο:Επί ποδός ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Ισχυρές καταιγίδες & θυελλώδεις άνεμοι – Οδηγίες προς τους πολίτες

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου εν όψει της κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που πλήττουν το νησί.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης έχουν θέσει σε επιφυλακή όλα τα μηχανικά μέσα, τα μηχανήματα έργου και το προσωπικό, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και ιδιώτες εθελοντές, εφόσον η συνδρομή τους κριθεί αναγκαία. Επιπλέον, σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες πρόληψης στο πλαίσιο των ισχυρών βροχοπτώσεων, έχει προχωρήσει και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, υπό το συντονισμό του Προέδρου Τάσου Λιαδάκη και του Αντιπροέδρου Γιάννη Βάμβουκα. Τέλος, το Κεντρικό Λιμεναρχείο έχει καλέσει τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Στην κατεύθυνση αυτή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
• Ασφαλίστε αντικείμενα και πρόχειρες κατασκευές, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, φροντίστε να ενημερωθείτε πρώτα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Αν είναι δυνατόν, μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν η καταιγίδα εκδηλωθεί ενώ οδηγείτε, ασφαλίστε το όχημα εκτός δρόμου, μακριά από μεγάλα δέντρα ή υπαίθριες κατασκευές, ενεργοποιήστε τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και περιμένετε έως ότου υποχωρήσουν τα φαινόμενα.
• Μη διασχίζετε σε καμία περίπτωση δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις), πεζή ή με όχημα, ακόμα και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης της καταιγίδας.
• Αποφύγετε δραστηριότητες στην ύπαιθρο, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
• Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων Αρχών, όπως Τροχαία κ.λπ.
Δείτε περισσότερες οδηγίες προστασίας στο σύνδεσμο:
https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μανώλης Λιδάκης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση...

Πέρασαν εννέα ημέρες από τον θάνατο του Μανώλη Λιδάκη...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Μανώλης Λιδάκης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση...

Πέρασαν εννέα ημέρες από τον θάνατο του Μανώλη Λιδάκη...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σητεία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Σητειακά βουνά

Παγκρήτιο Οδοιπορικό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου 2025...

Μανώλης Λιδάκης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση μετά τον θάνατό του

Πέρασαν εννέα ημέρες από τον θάνατο του Μανώλη Λιδάκη...

Νοσοκομεία: Μεγάλες λίστες αναμονής για τα χειρουργεία – Γιατί δεν βοήθησαν τα απογευματινά

Γιατί μπλόκαραν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία. Εξαιρετικά αργά...