Ηράκλειο: Ένας υποβρύχιος Άγιος Βασίλης κάνει βουτιές στον θαλασσόκοσμο εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους

Ημερομηνία:

Στις Γούρνες Ηρακλείου, ο Άγιος Βασίλης φόρεσε στολή κατάδυσης και ξεκίνησε τις βουτιές στον θαλασσόκοσμο. Το έλκηθρό του δεν το σέρνουν τάρανδοι αλλά έξι πολύχρωμοι ιππόκαμποι.

Τις επόμενες ημέρες, ο Άι Βασίλης θα κολυμπά στο ενυδρείο μαζί με την όμορφη γοργόνα Ευρυάλη.

Όπως είπε ο κ. Γιάννης Παπαδάκης, διευθυντής του ενυδρείου, το θέαμα δίνει χαρά σε όλους, όχι μόνο στα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, ενώ φέτος η επισκεψιμότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο υποβρύχιος Αϊ Βασίλης κάνει βουτιές με τους καρχαρίες την γοργόνα, το.. ρομποτικό χταπόδι και 2.500 θαλάσσιους οργανισμούς εντυπωσιάζοντας καθημερινά μικρούς και μεγάλους στην Κρήτη.

Φέτος, το ενυδρείο φιλοξενεί και τέσσερις καρχαρίες που έχουν γεννηθεί σε ενυδρείο και ήρθαν από τη Γαλλία. Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης, πρόκειται για ένα παρεξηγημένο είδος που πιο πολύ κινδυνεύει παρά αποτελεί απειλή.

Το θέαμα είναι μοναδικό στις εγκαταστάσεις του «Θαλασσόκοσμου» Κρήτης του πλέον σύγχρονου Ενυδρείου στην Μεσόγειο, που τις μέρες των εορτών πραγματοποιεί δράσεις-εκδηλώσεις οι οποίες συνδυάζουν θέαμα, παράδοση, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, επιστήμη.

Εκατοντάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών απ’ όλη την Κρήτη αλλά και τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμο» στο Ηράκλειο και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν την ημέρα των Θεοφανίων με την κατάδυση του Σταυρού από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην Δ.Ε. Αγίας...

Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και καταβολής...

Hράκλειο:Αυτοψία του Λευτέρη Αυγενάκη στις χαλαζόπληκτες περιοχές...

Άμεση κινητοποίηση και συντονισμός για στήριξη παραγωγών και...

Ηράκλειο:Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην Δ.Ε. Αγίας...

Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και καταβολής...

Hράκλειο:Αυτοψία του Λευτέρη Αυγενάκη στις χαλαζόπληκτες περιοχές...

Άμεση κινητοποίηση και συντονισμός για στήριξη παραγωγών και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Μέχρι τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 θα παραμείνει κλειστή η οδός Χειμάρας

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους...

Γιορτή του Δήμου Χανίων για την Πρωτομαγιά, στη Λίμνη Αγιάς

Την Πέμπτη 1/5/2025 Πλούσιες υπαίθριες δράσεις για την υποδοχή της...

Κρήτη:Η σπαρακτική μαντινάδα του Γιώργη Βρέντζου στον Μπάμπη Χαιρέτη (Βούργια)

Ο αποχαιρετισμός στον σπουδαίο μαντιναδολόγο Με βαθιά θλίψη προσέρχονταν στον...