Ηράκλειο:Εκδήλωση για τις εξαρτήσεις από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ

Ημερομηνία:

Mία σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητρόπολης στο Αρκαλοχώρι, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ.

Οι κοινωνικοί επιστήμονες και οι ειδικοί Ψυχικής Υγείας του ΚΕΘΕΑ και της Κινητής Μονάδας ανέλυσαν ενδελεχώς και με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ένα ζήτημα που μας αφορά όλους, τις εξαρτήσεις. Συζητήθηκαν θέματα όπως: ο ρόλος και η δράση του ΚΕΘΕΑ, τα είδη των εξαρτήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, οι επιβαρυντικοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην εξάρτηση, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης της, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο αισιόδοξο μήνυμα, ότι υπάρχει λύση αρκεί να την αναζητήσουμε. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το κοινό, το οποίο μοιράστηκε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του και δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που τέθηκαν.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα επιστημονικά στελέχη του ΚΕΘΕΑ και τους παρευρισκομένους και σε μία σύντομη αναφορά εξήρε τη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων για την Κοινότητα, ενώ ανέφερε ότι οι εξαρτήσεις είναι ένα μείζον θέμα που μας αφορά όλους, τονίζοντας τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της σωστής ενημέρωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των...

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Στις Βούτες για αυτοψία ο Ε. Λέκκας...

Εσπευσμένα στην Κρήτη έφτασε απόψε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Εσπευσμένα...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των...

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Στις Βούτες για αυτοψία ο Ε. Λέκκας...

Εσπευσμένα στην Κρήτη έφτασε απόψε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Εσπευσμένα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μία και μοναδική λέξη στον τάφο του Φραγκίσκου – Ο «πάπας των φτωχών» πέρασε στην αιωνιότητα

Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του ποντίφικα. Ο πάπας...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα (28/4)

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των ρηγματώσεων – Με ειδικά μηχανήματα και drone θα συνεχιστούν οι έλεγχοι

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Γεύσεις και αρώματα πορτοκαλιού σήμερα στο Φόδελε

Οι πρώτες εικόνες της επιτυχημένης γιορτής. Πλήθος κόσμου συρρέει από...