Πανελλήνια πρωτιά έλαβε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου έγινε η πρώτη τοποθέτηση ενθέματος σε ασθενή που είχε χάσει την κεντρική του όραση. Πρόκειται για μια πρωτοπορία που αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας σε ασθενείς που βλέπουν μόνο με την περιφερειακή τους όραση. Το αξιοπρόσεκτο ωστόσο γεγονός είναι πως το Βενιζέλειο ως δευτεροβάθμια μονάδα περίθαλψης επιλέχτηκε μεταξύ κορυφαίων νοσοκομείων και εφάρμοσε για πρώτη φορά μια μέθοδος επαναπρόσληψης της κεντρικής όρασης ασθενών που την είχαν χάσει.
Ειδικότερα, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο έγινε η πρώτη επέμβαση σε επίπεδο χώρας για την τοποθέτηση ενθέματος σε ασθενή με προχωρημένη απώλεια της κεντρικής του όρασης, λόγω ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Είναι αξιοσημείωτο πως σε περίπτωση που η ωχρά κηλίδα υπολειτουργεί, παρουσιάζει δηλαδή κάποιου είδους εκφύλιση, τότε η εικόνα που έχουμε μέσω της όρασής μας είναι θολή ή παρουσιάζει παραμόρφωση.
Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ-TV μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο όπου συναντήθηκε με τον διακεκριμένο χειρουργό οφθαλμίατρο και διευθυντή του ΕΣΥ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Γιώργο Παππά ο οποίος αναφέρθηκε στην εγχείρηση που έλαβε χώρα και στη σημασία που είχε για τον ίδιο τον ασθενή.
«Ο πρώτος ασθενής ήταν γύρω στην ηλικία των 75 ετών. Είχε χάσει την κεντρική του όραση. Λειτουργούσε περισσότερο με την περιφερειακή του όραση. Μετά από τρία χρόνια να βλέπεις τηλεόραση είναι πολύ σημαντικό. Το να βλέπεις τα πρόσωπα των δικών σου τα οποία δεν τα έβλεπες πριν είναι πάρα πολύ σημαντικό» ανέφερε ο κ. Παππάς.
Πλέον ο ασθενής μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα και να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως δήλωσε ο κ. Παππάς με ικανοποίηση ο οποίος έκανε τη λεπτή αυτή επέμβαση, πετυχαίνοντας Πανελλήνια πρωτιά για την Κρήτη και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Είναι άξιο αναφοράς πως η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πρωτοποριακή όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Και αποκτάει ιδιαίτερη σημασία που τέτοια επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιλεχτήκαμε μεταξύ πολλών νοσοκομείων τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής. Συμμετέχουμε σε μια προσπάθεια αξιολόγησης ενός πολύ ενδιαφέροντος προϊόντος, μιας καινούργιας τεχνολογίας η οποία έρχεται να δώσει λύση σ΄ ένα πρόβλημα που μέχρι και σήμερα δεν έχει λύση που είναι: η απώλεια της κεντρικής όρασης. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι να τους δώσουμε τη δυνατότητα να γίνουν όσο γίνεται περισσότερο ανεξάρτητοι» ανέφερε ο κ. Παππάς. neakriti.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.