Ηράκλειο:Διεθνές Συνέδριο στις Νανοτεχνολογίες και Βιονανοτεχνολογίες

Ημερομηνία:

NanoBio 2023, Ηράκλειο Κρήτης, 11 – 15/09/2023
Το Διεθνές Συνέδριο “Nanotechnologies and Bionanoscience, NanoBio 2023” (https://nanobioconf.com/), διεξάγεται στο Ξενοδοχείο Atlantis Aquila στο Ηράκλειο από 11 – 15 Σεπτεμβρίου 2023. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την ερευνητική ομάδα Μικρονανοδόμησης με Υπερβραχείς παλμούς Λέιζερ του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) καθώς και των Νανοϋλικών και Αναδυόμενων Ηλεκτρονικών Διατάξεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ πρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής είναι ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΗΔΛ, Δρ. Εμ. Στρατάκης, και ο Καθ. του Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Εμ. Κυμάκης.
Tο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογιών και Νανοεπιστήμών “NanoBio 2023” στοχεύει να αξιοποιήσει τους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της Νανοτεχνολογίας και των Βιο-νανοεπιστημών, αντλώντας και παρέχοντας ένα διεπιστημονικό φόρουμ για επιστήμονες και μηχανικούς από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία. Το συνέδριο περιλαμβάνει πέντε συμπόσια με αντικείμενα την ανάπτυξη νέων νανοϋλικών, καινοτόμων βιο-νανο-συστημάτων για την μηχανική ιστών, την αναγεννητική ιατρική και την υγιεινομικη περίθαλψη, προηγμένων νανουλικών για φωτοβολταικές εφαρμογές, νανοϊατρικών βιοηλεκτρονικών διατάξεων.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα και οι τελευταίες ανακαλύψεις στους τομείς της Νανοτεχνολογίας και Βιο-νανοτεχνολογίας, από κορυφαίους διακεκριμένους επιστήμονες, παγκόσμια αναγνωρισμένους για τη συνεισφορά τους, όπως οι: Καθ. Julia Greer (California Insititute of Technology, USA), Καθ. Nicholas Peppas (The University of Texas at Austin, USA), Καθ. Sotiris Pratsinis (ETH, Switzerland), Καθ. George Malliaras (University of Cambridge, UK), Καθ. Rodrigo Martins (NOVA University Lisbon, Portugal), Καθ. Prof. Manish Chhowalla (University of Cambridge, UK) και o Καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και Πανεπιστήμιο Κρήτης).
Στόχος του συνεδρίου αποτελεί η ανάδειξη της Κρήτης ως επιστημονικής κοιτίδας, αναπτύσσοντας διαύλους συνεργασίας με ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς παγκοσμίως. Η υψηλή απήχηση και ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του συνεδρίου αποτέλεσε πόλο έλξης για τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών από κορυφαία Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα, γεγονός που αποτελεί ύψιστη τιμή για το νησί μας.
Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξουν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τα θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Κος Μάξιμος Σενετάκης, καθώς και η Υπουργός Έρευνας της Πορτογαλίας Καθ. Elvira Fortunato. Η τελετή έναρξης θα πραγματοπoιηθεί τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις 09.00πμ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Καίγεται» το Ηράκλειο: Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τη...

Ο κόσμος του ΟΦΗ βγήκε στους δρόμους για να...

Ο Άγγλος που λάτρεψε την Κρήτη και...

Ήταν ένας καλός, άκακος άνθρωπος που έμαθε να χορεύει...

«Καίγεται» το Ηράκλειο: Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τη...

Ο κόσμος του ΟΦΗ βγήκε στους δρόμους για να...

Ο Άγγλος που λάτρεψε την Κρήτη και...

Ήταν ένας καλός, άκακος άνθρωπος που έμαθε να χορεύει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

“Γνωριμία με την γλώσσα μας” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στον Άγιο Νικόλαο

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία,...

Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας

Όπως επιβεβαιώνει νέα μελέτη. Σε μελέτη, με επικεφαλής την Ιατρική...

Tη νομιμότητα των Airbnb στην Πλάκα αποφασίζει το ΣτΕ

Αν είναι συνταγματικό το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων...