Στην προώθηση των έργων πολιτισμού στη Μεσσαρά και στην καλή συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Υπουργείο, αναφέρθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που επισκέφθηκε σήμερα αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία πολιτισμού στους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού.
Η Υπουργός σε δηλώσεις της στην Μεσσαρά, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των έργων και την προώθηση τους, ευχαριστώντας θερμά τον παριστάμενο Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη της Περιφέρειας έργων και δράσεων που ενισχύουν τον Πολιτισμό και που δίνουν υπεραξία στο πολιτιστικό, τουριστικό προϊόν του νησιού, προς όφελος του τόπου, των πολιτών, της τοπικής και Εθνικής οικονομίας.
Η κα Μενδώνη, πραγματοποίησε αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, την Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Τίτου στην Μητρόπολη, τις ανασκαφές του Αρχαίου Θεάτρου της Γόρτυνας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς και τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, παρόντων του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, του Βουλευτή Μάξιμου Σενετάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των Δημάρχων Γόρτυνας και Φαιστού Λευτέρη Κοκολάκη, Γρηγόρη Νικολιδάκη, του Εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, των Περιφερειακών συμβούλων Πόπης Δασκαλάκη, Λάμπρου Καμπουράκη, Αντιδημάρχων, στελεχών του Υπουργείου, των τοπικών αρχαιολογικών υπηρεσιών και στελεχών των Δήμων.
Η υπουργός ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους και τόνισε ότι πρέπει να γίνει ένας ευρύτερος σχεδιασμός και προχωρήσουν άμεσα όλες οι αναγκαίες μελέτες, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο Πολιτισμού και στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Μεσσαράς που θα ενισχύσουν το πολιτιστικό απόθεμα αλλά και την οικονομία-τουρισμό της ευρύτερης περιοχής.
Η επίσκεψη στην περιοχή, όπως είπε η Υπουργός ήταν επιβεβλημένη, καθώς υπάρχουν ώριμες μελέτες οι οποίες πρέπει να ενταχθούν στην προγραμματική περίοδο 2021-2027. Επίσης πρόσθεσε, ότι, οι μελέτες αυτές, θα συμπεριληφθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, που περιλαμβάνει και το Μουσείο της Μεσαράς, για το οποίο εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2022.