Γολγοθάς δίχως τέλος: Το διαβατήριο της εγκλωβισμένης Ρεθυμνιώτισσας αντί για την Τουρκία έφτασε στη Γερμανία!

Νέες εξελίξεις για την εγκλωβισμένη Ρεθυμνιώτισσα στην Τουρκία

Γολγοθάς δίχως τέλος: Το διαβατήριο της εγκλωβισμένης Ρεθυμνιώτισσας αντί για την Τουρκία έφτασε στη Γερμανία!

Η υπόθεση της 50χρονης Αγαθής Μαρκοπούλου από το Ρέθυμνο, που παραμένει εγκλωβισμένη στην Τουρκία μετά από κατηγορίες για κλοπή κινητού τηλεφώνου, παίρνει νέες διαστάσεις, με την κατάσταση να μοιάζει αδιέξοδη. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, ενώ ορίστηκε τελικά δικάσιμος για τις 26 Δεκεμβρίου, παρατείνοντας τον «εφιάλτη» για την οικογένειά της.

Η δίκη, η οποία αναμενόταν να οριστεί νωρίτερα, καθυστέρησε και ορίστηκε για το τέλος του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες του neakrti.gr. Παράλληλα, η προσπάθεια για εξουσιοδότηση που θα επέτρεπε την προσωρινή άρση της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία, αντιμετώπισε εμπόδια. Ενώ αρχικά ζητήθηκε μόνο ταυτότητα, οι τουρκικές αρχές απαίτησαν διαβατήριο, το οποίο στάλθηκε από τον γιο της 50χρονης. Ωστόσο, αντί να φτάσει στην Τουρκία, το διαβατήριο κατέληξε… στη Γερμανία, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr.

Το χρονικό του «εφιάλτη»

Η περιπέτεια της οικογένειας ξεκίνησε όταν η 50χρονη, η κόρη της και μία φίλη τους επισκέφθηκαν ένα κατάστημα τουριστικών ειδών κοντά στην Αγιά Σοφιά. Εκεί, η Αγαθή Μαρκοπούλου, κατά λάθος, πήρε μαζί της ένα κινητό τηλέφωνο που ήταν κρυμμένο κάτω από τα μαντίλια που αγόραζε. Οι τουρκικές αρχές αντέδρασαν άμεσα, συλλαμβάνοντας την ίδια και την κόρη της, οι οποίες πέρασαν τη νύχτα σε άθλιες συνθήκες κρατούμενες σε αστυνομικό τμήμα.

Η ελληνική πλευρά, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και του Γενικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, παρακολουθεί στενά την υπόθεση, παρέχοντας την απαραίτητη προξενική αρωγή. Ωστόσο, όπως δηλώνει η οικογένεια, οι δυσκολίες στην επικοινωνία και η έλλειψη άμεσης νομικής υποστήριξης έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Η ίδια η Αγαθή Μαρκοπούλου έχει καταγγείλει την απάνθρωπη μεταχείρισή της από τις τουρκικές αρχές, ενώ η οικογένειά της τονίζει την αγωνία και την απόγνωσή τους για την αργή δικαστική διαδικασία. Οι αποκαλύψεις για υπογραφές σε έγγραφα που δεν κατανοούσε, οι σπρωξιές και οι προσβολές που δέχτηκε στο κρατητήριο, εντείνουν τις κατηγορίες για παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στήριξη από την κοινότητα

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και την ευρύτερη ελληνική κοινότητα. Παράλληλα, νομικοί και πολιτικοί φορείς ζητούν πιο αποφασιστική δράση από τις ελληνικές αρχές και μεγαλύτερη πίεση προς την Τουρκία σε διπλωματικό επίπεδο.

Με την ημερομηνία της δίκης να πλησιάζει, η οικογένεια και οι φίλοι της 50χρονης ελπίζουν σε μια γρήγορη και δίκαιη λύση, ώστε να μπει τέλος στον «Γολγοθά» που ζουν εδώ και μήνες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.