Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»

Ημερομηνία:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση σχετίζεται με θανάτωση ατόμων του πληθυσμού ελαφιών Dama-Dama, που απαντάται στη Ρόδο.

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ροδίων, την περασμένη εβδομάδα, για σύσταση Ειδικής Επιτροπής με στόχο να βρεθεί νομική οδός ώστε να επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στο νησί, το ΥΠΕΝ κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να επιτρέψει το κυνήγι του προστατευόμενου είδους.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ εργάζονται εντατικά, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ελαφιών, συνδυάζοντας την προστασία του εμβληματικού είδους του ελαφιού της Ρόδου, της αγροτικής παραγωγής, των οικοσυστημάτων αλλά και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου για την τοποθέτηση περιφράξεων καθ’ υπόδειξη των αγροτών ως προς τα πιο επιβαρυμένα από την παρουσία του υπερπληθυσμού των ελαφιών, σημεία του νησιού. Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η υλοποίηση του έργου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Σχεδιάζεται η παροχή νερού μέσω των υφιστάμενων υδατοδεξαμενών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και η κατασκευή νέων, ενώ το Δασαρχείο του νησιού θα συνεχίσει να εναποθέτει αδιαλείπτως τροφή στις ταΐστρες που βρίσκονται τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της Ρόδου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα –...

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

Ο Γιώργος Μοσχούρης μέλος της Greek Mafia...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας που έβγαινε...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα –...

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

Ο Γιώργος Μοσχούρης μέλος της Greek Mafia...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας που έβγαινε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Οι ξεναγοί ζητούν μέτρα τώρα στους αρχαιολογικούς χώρους

Ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, για μια...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει πολυεθνική μελέτη

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

ΠΑΓΝΗ – Απόστολος Καραντάνας: Όχι στην κατάχρηση των αξονικών που ενοχοποιούνται για το 5% των καρκίνων

Οι αξονικές τομογραφίες το γνωρίζουμε όλοι, είναι ένα σημαντικό...