Γεώργιος Λογιάδης:Ταχύτερες διαδικασίες στην επεξεργασία αιτήσεων στον ΟΑΕΔ

Ημερομηνία:

Μετά τις εγγραφές των εποχικά εργαζομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων στα μητρώα του ΟΑΕΔ για επιδότηση ανεργίας, και κατά την επεξεργασία των αιτήσεων, έχουν προκύψει αποφάσεις, της υπηρεσίας που αρκετοί συνάδελφοι τους φαίνονται να χρωστάνε ένα χρηματικό πόσο που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει ακόμα και 500 ευρώ, τονίζει το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου σε επιστολή του.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο χρονικό διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου που οι δικαιούχοι άνεργοι επωφελήηκαν το μέτρο στήριξης της δίμηνης παράτασης της επιδότησης ανεργίας και ταυτόχρονα αιτήθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη το επίδομα ειδικού σκοπού εφόσον είχαν το δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Σημειώνεται ότι η δίμηνη παράταση του ταμείου ανεργίας ήταν για όλους τους δικαιούχους άνεργους, παρά το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι τους δεν επωφελήθηκαν ούτε από αυτό το μέτρο. Επίσης, είναι γνωστό ότι δεν προβλέπεται τουλάχιστον μέχρι τώρα να λαμβάνει την ίδια στιγμή κάποιος ταμείο ανεργίας και επίδομα ειδικού σκοπού.

Το Σωματείο καλεί την Διοίκηση του ΟΑΕΔ να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ως ΕΙΔΙΚΕΣ και να μην γίνει η παρακράτηση της συγκεκριμένης οφειλής. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον να μην γίνει τη συγκεκριμένη στιγμή που τα νοικοκυριά και οι οικογένειες δεν θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο δεδομένου ότι ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 40-60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει .

Δεδομένου ότι χωρίς εισόδημα και με την αβεβαιότητα και το άγχος να κυριαρχεί στις ζωές και στις οικογένειες δεν θα μπορέσουν να κάνουμε γιορτές φέτος.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση να συνδράμει ώστε οι διαδικασίες στον ΟΑΕΔ να είναι ταχύτερες στη επεξεργασία αιτήσεων, για να μπορέσουν οι άνεργοι να πληρωθούν και να έχουν χρήματα για τις γιορτές;

Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Ηράκλειο: Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού – Συμμετέχει στην...

Απεργιακός ξεσηκωμός την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για τη μαύρη...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...