Γεωργιάδης: Εισήγηση για άνοιγμα των εστιατορίων νωρίτερα αν δεν υπάρχουν κρούσματα

Ημερομηνία:

Για το άνοιγμα των καταστημάτων, τις μάσκες αλλά και για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως αν δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης.

Σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κοροναϊού, αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η ανακοίνωση, κατά τον κ. Γεωργιάδη, η Ελλαδα ήταν η χώρα με την μικρότερη πτώση του κλίματος οικονομικής εμπιστοσύνης από όλες τις χώρες της Ευρώπης και αυτό όπως είπε σημαίνει ότι ο Έλληνας πολίτης αισθάνθηκε ασφαλής ως προς το οικονομικό του μέλλον σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέτρα για την στήριξη των ανθρώπων της εστίασης

Υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνος τους», ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την στήριξή τους, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος, ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης στον ANT1 υπάρχουν και σκέψεις για φορολογικού τύπου κίνητρα για τα καταστήματα στην εστίαση, που όπως είπε, θα δεχθούν πολύ μεγάλο πλήγμα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Εισήγηση για άνοιγμα καταστημάτων νωρίτερα

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα από τον κοροναϊό, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα.

Σχετικά με τις μάσκες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς και οι πάνινες μάσκες κάνουν δουλειά εφόσον, όπως είπε, απολυμανθούν και ακολουθηθούν οι κανόνες.

Παράλληλα, τόνισε ότι πολύ σημαντικό για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι οι σημερινοί εργαζόμενοι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είμαστε πρωταγωνιστές για την πορεία του ιού στην χώρα, όσοι επιστρέφουμε από σήμερα στις δουλειές μας».

Χρήση μάσκας σε σούπερ μάρκετ

Σχετικά με την χρήση μασκών στα σούπερ μάρκετ, τόνισε ότι από τους ειδικούς κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο να φορούν μάσκα οι πελάτες, αφού σε αυτά τα καταστήματα τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, ενώ υπογράμμισε ότι γενικά για την χρήση μάσκας «ακολουθούμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Όσον αφορά στο θέμα με την διατίμηση στις μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι η ίδια συζήτηση με τα αντισηπτικά. «Με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση στις εισαγωγές υπάρχει επάρκεια», ανέφερε και τόνισε πως «αν χρειαζόταν διατίμηση δεν θα διστάζαμε να την κάνουμε». Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχουν και φθηνές μάσκες με πενήντα λεπτά, ενώ όπως είπε «υπάρχουν και οδηγίες για να φτιάξουμε μάσκες μόνοι μας σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καμπανάκι από τους εξαγωγείς για ανεπαρκείς ελέγχους...

Βάσει των σχετικών δηλώσεων στο ΥπΑΑΤ, το 2024 διενεργήθηκαν...

Σοκ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα – Ασθενής πήρε...

Η διοικήτρια του νοσοκομείο διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να...

Καμπανάκι από τους εξαγωγείς για ανεπαρκείς ελέγχους...

Βάσει των σχετικών δηλώσεων στο ΥπΑΑΤ, το 2024 διενεργήθηκαν...

Σοκ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα – Ασθενής πήρε...

Η διοικήτρια του νοσοκομείο διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σπίλοι: Πότε η «αθώα» ελιά στο δέρμα γίνεται θανατηφόρα απειλή

Ενώ οι περισσότεροι σπίλοι είναι καλοήθεις, είναι σημαντικό να...

Οι αρχαίοι Κρήτες «σκότωναν» συμβολικά τους νεκρούς τους

Η συναρπαστική ανακάλυψη διεθνούς ομάδας αρχαιολόγων. Στην Κρήτη, με τα...

Πώς μπορεί η μουσική να μας κάνει πιο υγιείς;

Μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Μαϊάμι έδειξε πως η...