Η Γαύδος, ο γιατρός και το νερό

Ημερομηνία:

Ερωτήµατα προκαλεί η υποχρεωτική µετακίνηση του γιατρού της Γαύδου, µετά από πιέσεις της ∆ηµοτικής Αρχής, στην οποία άσκησε κριτική µε αφορµή τα κρούσµατα γαστρεντερίτιδας.

Προ ηµερών ο γιατρός πληροφορήθηκε ότι µετακινείται στην Κάντανο!

Προηγήθηκε στις 3 Σεπτεµβρίου, επιστολή της δηµάρχου Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, στον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, από τον οποίο ζήτησε την αλλαγή του γιατρού καταλογίζοντάς του, µεταξύ άλλων, ότι «δεν λειτουργεί ως γιατρός, αντιθέτως έχει επιδοθεί µανιωδώς στα καταστρέψει και να ισοπεδώσει την εικόνα του νησιού µας προς τα έξω».

Για τα κρούσµατα γαστρεντερίτιδας, η δήµαρχος επικαλείται τις αναλύσεις δειγµάτων κοπράνων που έγιναν στο µικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκοµείου Χανίων, από τις οποίες, όπως αναφέρει, «αποδείχθηκε ότι ήταν ιογενής» και ότι «η γαστρεντερίτιδα εκδηλώθηκε µε µορφή επιδηµίας λόγω των εσφαλµένων “ιατρικών” οδηγιών του».

Όσο για τις νεότερες αναλύσεις δειγµάτων νερού από τις γεωτρήσεις της Γαύδου, αναφέρει ότι τα αποτελέσµατα έδειξαν ότι «από τις γεωτρήσεις, που χρησιµοποιούνται στο δίκτυο υδροδότησης, πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις των µικροβιολογικών παραµετρικών τιµών. Η τρίτη έχει έναν ελάχιστο αριθµό εντερόκοκκων, οι οποίοι προέρχονται από παρακείμενο ποιμνιοστάσιο και ήδη έχουμε λάβει τα απαραίτητα µέτρα. Οι άλλες τρεις γεωτρήσεις δεν χρησιμοποιούνται στο δίκτυο υδροδότησης της Γαύδου».

Υπενθυμίζεται ότι, σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα που γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ηλίας Κυριακόπουλος (ρεπορτάζ δηµοσιεύτηκε στα “Χ.ν.” την Τρίτη), ερωτήµατα τίθενται από τα αποτελέσµατα των δειγµάτων από  τη γεώτρηση Καβούσι (λόγω παρουσίας ολικών κολοβακτηριοειδών) και από την γεώτρηση Κουλεριανά, την κοινόχρηστη βρύση Σαρακήνικο και το Πηγάδι Σαρακήνικο (λόγω παρουσίας ολικών κολοβακτηριοειδών και εντερόκοκκου).

Σίγουρο  είναι ότι η Γαύδος χρειάζεται γιατρό και ο συγκεκριµένος γιατρός έχει φανεί ότι νοιάζεται για το νησί και οι αντιπαραθέσεις για σοβαρά θέµατα δεν υπηρετούν το κοινό καλό, ειδικά σε µια τόσο µικρή κοινωνία. Όσο για το νερό, καλό θα ήταν οι αρµόδιες αρχές (∆ιεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας) να έδιναν επίσηµα απαντήσεις προς ενηµέρωση του κόσµου.haniotikanea.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εργαστήρια ψυχοεκπαιδευτικής υποστήριξης κι ενδυνάμωσης γονέων στα...

Με τη λήξη της ομάδας, κλείνει ένας κύκλος γεμάτος...

Κρήτη: Παραλίγο τραγωδία – Αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες...

Ένα σοκαριστικό περιστατικό καταγράφηκε στα Χανιά της Κρήτης, όπου...

Εργαστήρια ψυχοεκπαιδευτικής υποστήριξης κι ενδυνάμωσης γονέων στα...

Με τη λήξη της ομάδας, κλείνει ένας κύκλος γεμάτος...

Κρήτη: Παραλίγο τραγωδία – Αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες...

Ένα σοκαριστικό περιστατικό καταγράφηκε στα Χανιά της Κρήτης, όπου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το συστατικό που πρέπει να βάζεις στη σούπα σου τις κρύες μέρες

Η σούπα είναι μία από τις πιο αγαπημένες και...

«Ζελένσκι, υπόγραψε και χωρίς πολλά λόγια» – Απαιτούν το 50% των ορυκτών της

Οξύνεται η πίεση των ΗΠΑ που απαιτούν από την...

Ηράκλειο: Το “ευχαριστώ” του ΠΑΓΝΗ για την απόλυτα επιτυχημένη άσκηση σεισμού

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκησης ετοιμότητας «ΠΑΣΙΦΑΗ» που...

Η πρόληψη ξεκινάει από τα μάτια – Οι δέκα καλύτεροι τρόποι για την προστασία της όρασης

Οι δέκα καλύτεροι τρόποι για την προστασία της όρασης...