Γαύδος: 70 μετανάστες στην παραλία της Τρυπητής

Ημερομηνία:

Ακόμα μία λέμβος με 70 μετανάστες, η τρίτη τις τελευταίες 48 ώρες, εντοπίστηκε στην παραλία της Τρυπητής, στο νότιο τμήμα της Γαύδου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αλλοδαποί είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, με μόλις δύο γυναίκες και 4 κορίτσια εκ των οποίων 2 κάτω 10 ετών, να εντοπίζονται ανάμεσά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, κατά δήλωσή τους είναι: 49 από την Αίγυπτο, 4 από το Πακιστάν, 8 υπήκοοι Σουδάν, 6 Σύριοι, 2 Παλαιστίνιοι και 1 υπήκοος Υεμένης.

Αφού δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καραβέ, θα διανυκτερεύσουν στους ξενώνες του Δήμου Γαύδου που υπάρχουν στο σημείο, έως τη μεταφορά τους αύριο με το πλοίο της γραμμής προς την Κρήτη και θα μεταφερθούν στο Εκθεσιακό κέντρο Αγιάς στα Χανιά, για την προσωρινή φιλοξενία τους. Μόλις απόψε μπήκαν στο καράβι για Πειραιά οι 125 αλλοδαποί που είχαν διαμείνει στον χώρο από προηγούμενες διασώσεις.

 

Η Δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για τις αυξημένες προσφυγικές ροές που εμφανίζονται στο νησί τις τελευταίες ώρες. “Χρειάζεται αυξημένη μέριμνα γιατί οι προμήθειες αρχίζουν και εξαντλούνται, ενώ μέσα στον χειμώνα αραιώνουν και τα δρομολόγια του πλοίου της γραμμής, λόγω καιρικών συνθηκών“, σημείωσε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος του νησιού.

Σημειώνεται ότι μέσα σε δύο 24ωρα, στην Π.Ε. Χανίων βρέθηκαν συνολικά 179 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ 78 βρίσκονταν στην Π.Ε. Ηρακλείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων : Μετατίθενται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης...

Μετατίθενται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Κων/νου Μητσοτάκη (πρώην...

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων...

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων ...

Δήμος Χανίων : Μετατίθενται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης...

Μετατίθενται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Κων/νου Μητσοτάκη (πρώην...

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων...

Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χανίων : Μετατίθενται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Κων/νου Μητσοτάκη

Μετατίθενται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Κων/νου Μητσοτάκη (πρώην...

Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: “O τουρισμός, δεν μπορεί να ευημερεί, χωρίς σύγχρονες υποδομές.”

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Η Κρήτη ενωμένη, (Ξενοδοχειακός Κλάδος και καταναλωτές )διεκδικεί...