Γαλλικά «Ραφάλ» πέταξαν πάνω από την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX

Ημερομηνία:

Το ελικοπτεροφόρο «Τονερέ» και η φρεγάτα «Λαφαγιέτ», συνοδευόμενα από δύο αεροσκάφη «Ραφάλ» πραγματοποίησαν σήμερα πρωί (από τις 6 ως τις 9πμ) κοινά γυμνάσια και εντός της περιοχής της παρανόμως εκδοθείσας από την Τουρκία NAVTEX της 10ης Αυγούστου.

Έπειτα από τη χθεσινή δήλωση του γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η Γαλλία θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, το ελικοπτεροφόρο «Τονερέ» και η φρεγάτα «Λαφαγιέτ», συνοδευόμενα από δύο αεροσκάφη «Ραφάλ» πραγματοποίησαν σήμερα πρωί (από τις 6 ως τις 9πμ) κοινά γυμνάσια και εντός της περιοχής της παρανόμως εκδοθείσας από την Τουρκία NAVTEX της 10ης Αυγούστου.

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν τέσσερις ελληνικές φρεγάτες, οι «Κουντουριώτης», «Αιγαίον», «Σπέτσαι» και «Λήμνος».

Έλληνες αξιωματούχοι χαρακτήριζαν το μήνυμα προς την Άγκυρα ισχυρό. Υπενθυμίζεται ότι της συνεκπαίδευσης προηγήθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μακρόν και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τρία Ανώτατα Συμβούλια Συνεργασίας σε πέντε μήνες:...

Εκστρατεία εμβάθυνσης των στρατηγικών σχέσεων της Ελλάδας με σημαντικές...

Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων τα βρίσκει...

Σάλος με το drone show και τη ντροπιαστικό, το...

Τρία Ανώτατα Συμβούλια Συνεργασίας σε πέντε μήνες:...

Εκστρατεία εμβάθυνσης των στρατηγικών σχέσεων της Ελλάδας με σημαντικές...

Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων τα βρίσκει...

Σάλος με το drone show και τη ντροπιαστικό, το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related