Φτιάχνουμε Fettuccine Alfredo με χαμηλά λιπαρά

Ημερομηνία:

Αυτή είναι η συνταγή που χρειάζεστε αν αγαπάτε το κοτόπουλο Fettuccine Alfredo, αλλά όχι όλες τις θερμίδες και τα λιπαρά που τη συνοδεύει!

Όλοι λατρεύουν την κρεμώδη υφή του Fettuccine Alfredo. Αλλά αν καθίσετε να υπολογίσετε τις θερμίδες και τα λιπαρά αυτού του πιάτου, μάλλον θα… αλληθωρίσετε.

Ε, λοιπόν, σας έχουμε νέα! Μικρές τροποποιήσεις στο λατρεμένο αυτό πιάτο μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στα λιπαρά και τις θερμίδες του.

Αυτή η συνταγή για Fettuccine Alfredo είναι φτιαγμένη με ψητό κοτόπουλο και με μια λεπτή σάλτσα alfredo χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, φτιαγμένη με μια πινελιά βουτύρου, σκόρδο, γάλα 1%, ζωμού κοτόπουλου, μια πινελιά αλεύρου και πραγματικό τυρί παρμεζάνα.

Έτσι, έχετε ένα πεντανόστιμο πιάτο με πλούσια, κρεμώδη σάλτσα, χωρίς τις θερμίδες και τα λιπαρά της κλασικής συνταγής με την κρέμα γάλακτος.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ψητό Κοτόπουλο:
2 έως 3 στήθη κοτόπουλου

Ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

Σάλτσα Alfredo με χαμηλά λιπαρά:
1 κ.σ. βούτυρο

1 – 2 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)

2 κ.γ. αλεύρι

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

1 φλιτζάνι 1% ή 2% γάλα

3/4 φλιτζανιού τυρί παρμεζάνας υψηλής ποιότητας (τριμμένο ή ξυρισμένο)

1/4 – 1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

8 – 9 πακέτο fettuccine με αυγό ή ταλιατέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινήστε λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε μόνο για 1 λεπτό. Το σκόρδο μπορεί να καεί εύκολα και να γίνει πικρό, οπότε το αλεύρι και ο ζωμός κοτόπουλου βολεύουν.

Προσθέστε το αλεύρι για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Για να μην αρπάξει, ανακατεύετε συνέχεια για περίπου 5-10 δευτερόλεπτα, πριν προσθέσετε το ζωμό κοτόπουλου.

Χρησιμοποιήστε 1% ή 2% γάλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι έχετε στο ψυγείο. Η βαριά κρέμα έχει περίπου 800+ θερμίδες και 86 γραμμάρια λιπαρών ανά φλιτζάνι. Αν το συγκρίνετε με τα 2 γραμμάρια λιπαρών που περιέχει το γάλα 1%, θα διαπιστώσετε ότι γλυτώνετε πολλά λιπαρά και θερμίδες μόνο και μόνο από το γάλα αντί της κρέμας γάλακτος.

Χρησιμοποιήστε πραγματικό τυρί παρμεζάνα. Ένα νόστιμο πιάτο χρειάζεται ποιοτικά υλικά! Προσθέστε το σιγά σιγά στη σάλτσα για να αποφύγετε τα γρομπαλάκια.

Βάλτε το κοτόπουλο στο γκριλ μέχρι να ψηθεί καλά, κόψτε το διαγώνια και σερβίρετέ το πάνω από τη σάλτσα alfredo και τις χυλοπίτες fettuccine.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αδυνάτισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για...

Είναι φυσικό να αποφεύγουμε να τρώμε αργά το βράδυ...

Ελληνική η καλύτερη πατάτα του κόσμου –...

Δύο ελληνικές πατάτες κατάφεραν να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή με...

Αδυνάτισμα: Ποια είναι η χειρότερη στιγμή για...

Είναι φυσικό να αποφεύγουμε να τρώμε αργά το βράδυ...

Ελληνική η καλύτερη πατάτα του κόσμου –...

Δύο ελληνικές πατάτες κατάφεραν να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρονιά – ρεκόρ για την Κνωσό το 2024 – Περισσότεροι από 1.000.000 οι επισκέπτες

Το Ανάκτορο της Κνωσού, σύμφωνα με την κυρία Συθιακάκη...

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...