Ευλογιά των πιθήκων: Ο Τσιόδρας αναλαμβάνει το πρώτο ύποπτο κρούσμα – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ημερομηνία:

Εντοπίστηκε και στην Ελλάδα το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων
Οι υγειονομικές αρχές εντόπισαν το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας. Πρόκειται για νεαρό Άγγλο τουρίστα που παραθέριζε στην Κεφαλονιά. Ο ίδιος και η ασυμπτωματική σύντροφός του μεταφέρονται σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης, με αεροσκάφος C-130 στο Αττικόν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Νοσοκομείο “Αττικόν” Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική του “Αττικόν” Αναστασία Αντωνιάδου, είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τον 29χρονο Άγγλο που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα «Ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας».

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κλειστά σχολεία σε 5 νησιά – Πού...

Εντονα καιρικά φαινόμενα έκλεισαν τα σχολεία σε 5 νησιά....

Η πρωταπριλιάτικη καλημέρα του Αρκά

Αρκάς: Η πρωταπριλιάτικη καλημέρα και το... καρφί για τους...

Κλειστά σχολεία σε 5 νησιά – Πού...

Εντονα καιρικά φαινόμενα έκλεισαν τα σχολεία σε 5 νησιά....

Η πρωταπριλιάτικη καλημέρα του Αρκά

Αρκάς: Η πρωταπριλιάτικη καλημέρα και το... καρφί για τους...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related