Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους Blue Bus βασισμένη σε κείμενο του Δρ. Δημήτρη Γραμμένου- Τι λέει ο ίδιος στο Cretalive!
Όταν ο ερευνητής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Δρ. Δημήτρης Γραμμένος, έγραφε ένα κείμενο με πρωταγωνιστές έναν εισπράκτορα και μία νεαρή ηθοποιό δεν περίμενε πως θα ερχόταν η στιγμή που ο ρόλος θα ερμηνευόταν από τον κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό, Γιώργο Κωνταντίνου!
Και, όμως, σήμερα είναι σε εξέλιξη τα γυρίσματα της ταινίας με σκηνοθέτη τον κ. Κώστα Γάκη. Στο πλευρό του Γ. Κωνσταντίνου βρίσκεται η Νατάσα Φαίη Κοσμίδου, με την οποία συνεργάστηκαν στη θεατρική παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην».
Τίτλος της ταινίας μικρού μήκους είναι «Blue Bus», ο σκηνοθέτης αναφέρει πως πρόκειται για μια “τρυφερή κωμωδία μικρού μήκους με μεταφυσικές αποχρώσεις. Ξεκινάμε γυρίσματα μέσα στο μαγικό λεωφορείο μας με τον Γιώργο Κωνσταντίνου ως ελεγκτή και τη Νατάσα Φαίη Κοσμίδου ως κοπέλα χωρίς εισιτήριο…
Η πανέξυπνη ιστορία του Δημήτρη Γραμμένου αποκτά φιλμική υπόσταση με την υποστήριξη και την αγάπη των ανθρώπων της Belle Arte LAmia
Μαγική η εμπειρία του γυρίσματος με πολύ αγαπημένους ανθρώπους μπροστά και πίσω από τις κάμερες!!”
Το όνειρο και η πραγματικότητα…
Ο Δρ. Δ. Γραμμένος αναφέρει στο Cretalive πως η ταινία εκτυλίσσεται σε ένα λεωφορείο, όπου συναντάμε έναν εισπράκτορα που είναι κολλημένος με τους τύπους και ποτέ δεν παραβαίνει κανέναν κανόνα. Ανεβαίνει στο λεωφορείο μία ηθοποιός που θέλει να πάει στην οντισιόν της ζωής της, στο Εθνικό θέατρο για έναν ρόλο που κυνηγάει πολύ καιρό. Θέλει να κόψει εισιτήριο, αδειάζει τις τσέπες της και δίνει ό,τι ψιλά έχει στον εισπράκτορα, όμως, λείπουν 10 λεπτά. Όσο και αν προσπαθεί να τον πείσει να την αφήσει στο λεωφορείο, εκείνος είναι αμείλικτος, χωρίς καμία κακία, απλώς ακολουθεί πιστά το γράμμα του νόμου. Μόλις 10 λεπτά, λοιπόν, τη χωρίζουν από το όνειρό της. Παρακολουθούμε διαλόγους αστείους που σε πολλά σημεία μας θυμίζουν καταστάσεις που έχουμε βιώσει σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Το κείμενο αφορούσε σε θεατρική παράσταση, μία σειρά από έργα διάρκειας 10 με 15 λεπτών και προσαρμόστηκε αναλόγως για τον κινηματογράφο.
dimitris grammenos
Photo Credits: @Facebook