Επιτροπής Ειρήνης Χανίων:Να φύγουν οι δολοφόνοι των λαών από τα Χανιά

Ημερομηνία:

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford» βρίσκεται ήδη σταθμευμένο στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας, στον προβλήτα Κ-14. Πρόκειται για το νεότερο και μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα παραμείνει στη Σούδα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εκφράζει, την έντονη ανησυχία της και δηλώνει απερίφραστα ότι είναι ανεπιθύμητη η παρουσία του στον τόπο μας, μια παρουσία επικίνδυνη αποτελώντας έναν ακόμη κρίκο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου και σφαγιασμού του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η πολεμική σύγκρουση δεν αφορά μόνο τα σχέδια εδαφικής επέκτασης του Ισραήλ, αλλά την ευρύτερη αναμέτρηση ΗΠΑ-Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα. Οι σφαίρες επιρροής που θα προκύψουν από αυτή τη σύγκρουση, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον διεθνή συσχετισμό τα επόμενα χρόνια.
Οι ΗΠΑ στηρίζουν αποφασιστικά το Ισραήλ και γι’ αυτό συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις με αεροπορικές, ναυτικές και ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις. Αποστέλλουν μεγάλα φορτία πυραύλων, διεξάγουν ηλεκτρονικό πόλεμο, αξιοποιούν τα πιο σύγχρονα αεροπλανοφόρα τους, που κατακλύζουν την Ανατολική Μεσόγειο, με τη βάση της Σούδας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχουν βαριές ευθύνες όλα τα κόμματα του ευρωατλαντισμού και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αφού παίζουν με τη φωτιά του πολέμου, συναινούν σε σχεδιασμούς που σπέρνουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τραγικό απολογισμό χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Στηρίζουν στην πράξη την κλιμάκωση προς έναν πιο μεγάλο πόλεμο στην περιοχή που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε γενίκευση.
Σήμερα και με αφορμή την παρουσία του αμερικανοΝΑΤΟϊκού αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford» στη Σούδα, για ακόμη μια φορά φωνάζουμε:
Φτάνει ως εδώ! Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Καλούμε το χανιώτικο λαό να αξιοποιήσει την πείρα του όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στον τόπο μας, να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Να μη δεχτεί να γίνει η Σούδα αγκυροβόλι εναντίον άλλων λαών. Να δυναμώσει την πάλη του για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές! Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού! Λευτεριά την Παλαιστίνη!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ημερίδα με θέμα «Γερμανικές Επανορθώσεις: Μνήμη και...

Ο Δήμος Πλατανιά και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, συνδιοργανώνουν...

Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Χανίων με καστανοπαραγωγούς...

Τις δυνατότητες και προοπτικές καλλιέργειας της καστανιάς στην Περιφερειακή...

Ημερίδα με θέμα «Γερμανικές Επανορθώσεις: Μνήμη και...

Ο Δήμος Πλατανιά και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, συνδιοργανώνουν...

Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Χανίων με καστανοπαραγωγούς...

Τις δυνατότητες και προοπτικές καλλιέργειας της καστανιάς στην Περιφερειακή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Συγκεκριμένα, από τις 24 έως και τις 30 Μαρτίου...

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 από το «αθηνόραμα»

Οι φετινοί νικητές και το νέο γαστρονομικό αφήγημα για...

Πάσχα: Πόσο θα κοστίσει αρνί και κατσίκι – Γιατί προβληματίζονται οι κρεοπώλες

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των αμνοεριφίων το φετινό Πάσχα...