Επιστολή του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου προς το Υπουργείο για την αναγνώριση της ειδικότητας της Γηριατρικής

Ημερομηνία:

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία κοινοποιείται και στον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Νίκος Μαλλιαρός, επαναφέρει το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης της Γηριατρικής ως ιατρικής ειδικότητας στην Ελλάδα.

Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή το άγονο αποτέλεσμα της πρόσφατης προκήρυξης δύο θέσεων στο υποστελεχωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Υποψήφια ιατρός με τριαντακονταετή εμπειρία σε νοσοκομεία της Ιταλίας αποκλείστηκε από τη διαδικασία λόγω της μη αναγνώρισης της ειδικότητας της Γηριατρικής από το ελληνικό κράτος.

Στην επιστολή του, ο κ. Μαλλιαρός υπογραμμίζει τη προβληματική θέση της Ελλάδας ως η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει αναγνωρίσει τη Γηριατρική ως ειδικότητα ή εξειδίκευση. Παρά την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) από το 2011 για την αναγνώριση της ειδικότητας, η σχετική υπουργική απόφαση δεν έχει μέχρι σήμερα εκδοθεί.

«Η αναγνώριση της Γηριατρικής είναι αναγκαία τόσο για τη δίκαιη αντιμετώπιση των επαγγελματιών υγείας που κατέχουν αυτή την εξειδίκευση, όσο και για την υποστήριξη της τρίτης ηλικίας, ενός πληθυσμού που αντιμετωπίζει αυξανόμενες και πολύπλοκες ανάγκες», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο κ. Μαλλιαρός καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στο θέμα, εξασφαλίζοντας δίκαιες συνθήκες για τους επαγγελματίες υγείας και ποιοτική φροντίδα για τους ηλικιωμένους πολίτες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ...

Ρέθυμνο:Στο Κέντρο Υγείας Περάματος 16χρονη με συμπτώματα...

Συνελήφθη ένας 34χρονος υπεύθυνος σούπερ μάρκετ για τη διάθεση...

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ...

Ρέθυμνο:Στο Κέντρο Υγείας Περάματος 16χρονη με συμπτώματα...

Συνελήφθη ένας 34χρονος υπεύθυνος σούπερ μάρκετ για τη διάθεση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκπομπές ρύπων και ο ρόλος των στερεοτύπων των φύλων

Μελέτη, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία από 15.000 άτομα...

Προειδοποίηση ΑΑΔΕ για νέα απάτη μέσω SMS – Τι αναφέρει το μήνυμα

Νέο κόλπο για να ξαφρίζουν χρήματα από τους πολίτες...

Αντιπαράθεση για τα Τέμπη – Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μετά το πόρισμα του καθηγητή Καρώνη

Το πόρισμα του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δημήτρη...

Μητσοτάκης: «Οδεύουμε προς ένα νέο ΕΣΥ – Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τις εφημερίες»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης και...