Επίδομα 534 ευρώ σε εργαζομένους εποχικών ξενοδοχείων – Πώς θα γίνουν οι δηλώσεις

Ημερομηνία:

Ειδικότερα στην υποβολή υποχρεούται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι που δεν λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις ακόμη και αναμένεται να επαναπροσληφθούν μόλις ανοίξει η επιχείρηση.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης με απόφαση του ανακοίνωσε το έντυπο που καλούνται να υποβάλλουν οι εποχιακά εργαζόμενοι με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, βάσει του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α της ΚΥΑ με αριθμ. οικ. 23102/477/12-6-2020 (2268 Β’)», στην ειδική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.

Με την επαναλειτουργία της επιχείρησης, αρμόδιος για να δηλώσει στην ΕΡΓΑΝΗ την αναστολή της σύμβασης εργασίας του ή την πρόσληψή του, είναι ο ίδιος ο εργοδότης.

Παράδειγμα:

Εργαζόμενος υποχρεωτικώς επαναπροσληφθείς σε εργοδότη-επιχείρηση π.χ. τουριστικό κατάλυμα εποχικής λειτουργίας που επαναλειτουργεί στις 25 Ιουνίου, υποβάλλει μονομερή υπεύθυνη δήλωση για το διάστημα από 1/6/2020 μέχρι 24/6/2020, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην περίπτωση Β του άρθρου 4 του Κεφαλαίου Α της ανωτέρω ΚΥΑ.
Από την 25/6/2020, ημερομηνία επαναλειτουργίας του εποχικού τουριστικού καταλύματος και σε κάθε περίπτωση μετά την επαναπρόσληψη του εν λόγω εργαζομένου, υπεύθυνος υποβολής δήλωσης αναστολής της σύμβασης εργασίας του εργαζόμενου στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» είναι ο εργοδότης, δηλαδή το τουριστικό κατάλυμα.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο εργαζόμενος μετά την 25/6/2020 δεν υποβάλλει μονομερή υπεύθυνη δήλωση. Ο εργοδότης δύναται για τον εν λόγω εργαζόμενο είτε να θέσει τη σύμβαση εργασίας του σε αναστολή είτε να τον απασχολήσει υποβάλλοντας το έντυπο Ε4-συμπληρωματικός ωραρίου στο Π.Σ «ΕΡΓΑΝΗ».
Σε περίπτωση που η ανωτέρω επιχείρηση του παραδείγματος επαναλειτουργήσει στις 15 Ιουλίου 2020 ο εργαζόμενος με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης θα υποβάλει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» δύο μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις, μία για το διάστημα από 1/6/2020 έως 30/6/2020 και μία για το διάστημα από 1/7/2020 έως 14/7/2020.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αδερφός και πατέρας έστησαν πλεκτάνη με πλαστή...

To θύμα της υπόθεσης περιέγραψε πως ανακάλυψε την πλεκτάνη...

Ωραιόκαστρο: Σιδερένια πόρτα καταπλάκωσε 2χρονο παιδί την...

Το παιδί τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ένα σοβαρό...

Αδερφός και πατέρας έστησαν πλεκτάνη με πλαστή...

To θύμα της υπόθεσης περιέγραψε πως ανακάλυψε την πλεκτάνη...

Ωραιόκαστρο: Σιδερένια πόρτα καταπλάκωσε 2χρονο παιδί την...

Το παιδί τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ένα σοβαρό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μία και μοναδική λέξη στον τάφο του Φραγκίσκου – Ο «πάπας των φτωχών» πέρασε στην αιωνιότητα

Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του ποντίφικα. Ο πάπας...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα (28/4)

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των ρηγματώσεων – Με ειδικά μηχανήματα και drone θα συνεχιστούν οι έλεγχοι

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Γεύσεις και αρώματα πορτοκαλιού σήμερα στο Φόδελε

Οι πρώτες εικόνες της επιτυχημένης γιορτής. Πλήθος κόσμου συρρέει από...