Επεισόδια στη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Ημερομηνία:

Στο μεταξύ, πολλά είναι και τα κλειστά σχολεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε μία σειρά αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως στη θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια ενώ ταυτόχρονα ζητούν επιτακτικά την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.

Οι μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αρκετές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, αρχής γενομένης από την ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα απαιτείται ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

«Θέλουν να βάλουν  μια ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια! Μα τελικά γιατί να μας βάζουν τόσα εμπόδια στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε, να αποκτήσουμε τη γνώση;

Εμείς θέλουμε εφόδια για να γνωρίσουμε τον κόσμο, για να μπορέσουμε να σταθούμε αύριο στην κοινωνία, για να προσφέρουμε, για να δημιουργήσουμε! Και αυτά τα εφόδια δεν εξαρτώνται από το τι επάγγελμα θα επιλέξουμε!

Άρα ας αγχωθούν πρώτα για το τι μας διδάσκουν και τι γνώσεις παίρνουμε στο σχολείο, και μετά για το πώς θα μπαίνουμε στο Πανεπιστήμιο» αναφέρει το Συντονιστικό των μαθητών.

Υποστηρίζουν ακόμη πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θέλει το απολυτήριο (το οποίο θα μετράει στο βαθμό πρόσβασης στα Πανεπιστήμια) να βγαίνει με βάση τους βαθμούς των τριών τάξεων του Λυκείου.

«Και σε κάθε τάξη να δίνουν οι μαθητές προαγωγικές εξετάσεις με αξιοποίηση της Τράπεζας Θεμάτων! Τη μία και μόνο χρονιά που εφαρμόστηκε η Τράπεζα Θεμάτων άφησε το 40% των εξεταζόμενων μαθητών μετεξεταστέους. Τώρα θέλουν να δίνουμε εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον μας με Τράπεζα Θεμάτων επί τρία συνεχόμενα χρόνια».

Ένταση στην πορεία

Επεισόδια σημειώθηκαν λιγο μετά τις 11:30 στη μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στο ύψος της Βουλής, ομάδες αγνώστων έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών.

Τα αιτήματα των μαθητών

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.
  • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές.
  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας.
  • Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
  • Να γίνει σε όλα τα σχολεία προσεισμικός έλεγχος!
  • Καμία κουβέντα για πρωινές και απογευματινές βάρδιες σχολείων!
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλαδικές 2025: Στην τελική ευθεία για τις...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι. Θέματα που αφορούν...

Παρουσίαση βιβλίου “O νους μου τα βουνά...

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, γενέθλια μέρα του ποιητή Βιτσέντζου...

Πανελλαδικές 2025: Στην τελική ευθεία για τις...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι. Θέματα που αφορούν...

Παρουσίαση βιβλίου “O νους μου τα βουνά...

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, γενέθλια μέρα του ποιητή Βιτσέντζου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βασίλης Κικίλιας: Ανακοίνωσε προσλήψεις προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα

Σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού επιβιβάστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας...

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις για τον μνημειακό πλάτανο στο Κράσι

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένονται στο προσεχές διάστημα, με...

Ποιο είναι το απόλυτο red flag για το διαζύγιο

Αυτό το red flag μπορεί να υποβόσκει για καιρό,...

Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Ο Κομμός ως λιμάνι της Εποχής του Σιδήρου

Ομιλητής θα είναι ο James Wright, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας...