Εμβολιασμός παιδιών – Θα ξεκινούσε λαϊκή επανάσταση αν γινόταν υποχρεωτικός, λέει ο Βασιλακόπουλος

Ημερομηνία:

Στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών για τον κοροναϊό αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αποκλείοντας το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός, καθώς κάτι τέτοιο όπως χαρακτηριστικά σημειώνει θα προκαλούσε «λαϊκή επανάσταση».

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση εμβολίου εξηγεί για ποιες ομάδες θα ήταν ωφέλιμη και επισημαίνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην μείωση των θανάτων.

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναλύει δε τι ακριβώς συμβαίνει στο Ισραήλ που ενώ πρωταγωνιστούσε στους ρυθμούς εμβολιασμού υποφέρει από νέο κύμα πανδημίας, γεγονός που χρησιμοποιούν ως επιχείρημα αρκετοί αντιεμβολιαστές.

«Θα ξεκινούσε λαϊκή επανάσταση»
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ερωτηθείς αν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών, σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση, γιατί θα ξεκινούσε λαϊκή επανάσταση».

Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι το 7% των παιδιών έχουν ήδη εμβολιαστεί, παρόλο που η πλατφόρμα άνοιξε πρόσφατα.

«Δεν πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας για να προστατεύσουμε τον ξεροκέφαλο αρνητή παππού, αλλά για να μηδενίσουμε την πιθανότητα να πάθει κάτι. Τρία Ελληνόπουλα έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό κι ένα τώρα είναι διασωληνωμένο. Και να κολλήσουν τα παιδιά, όντως θα το περάσουν πάρα πολύ ήπια.»

» Όμως υπάρχουν και παιδιά που θα ταλαιπωρηθούν και παιδιά που θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες. Δε θα μπορούν να έχουν καλή συγκέντρωση, καλή μαθητική απόδοση, δε θα μπορούν να κάνουν το άθλημα που θέλουν γιατί θα αισθάνονται κόπωση» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι στην Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, πάνω από 7,5 εκατ. παιδιά έχουν εμβολιαστεί.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εμμηνόπαυση: Όσο περισσότερο ταλαιπωρεί τις γυναίκες, τόσο...

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η περίοδος έντονων ορμονικών αλλαγών...

Τι κινδύνους κρύβουν τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού...

Τι μικροοργανισμοί βρίσκονται στα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια. Πόσο συχνά καθαρίζετε το...

Εμμηνόπαυση: Όσο περισσότερο ταλαιπωρεί τις γυναίκες, τόσο...

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η περίοδος έντονων ορμονικών αλλαγών...

Τι κινδύνους κρύβουν τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού...

Τι μικροοργανισμοί βρίσκονται στα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια. Πόσο συχνά καθαρίζετε το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Με επιτυχία η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΕ» ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Διάκριση μαθήτριας Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου στη Γαλλία

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η μαθήτρια του Δημοτικού...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου

«Σχεδόν όλα τα πέτρινα σπίτια έχουν χαλάσει» Οι Βούτες Ηρακλείου...

SKY express: Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος εντός και εκτός συνόρων

(Αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2025) Η SKY express συνεχίζει να...