Η ελληνική κουζίνα «τα σπάει» και επισήμως – Δεύτερη καλύτερη σε όλο τον κόσμο

Ημερομηνία:

Τα ελληνικά πιάτα που βρέθηκαν στη λίστα με τα καλύτερα 100
Ένα πράγμα ξέρουμε σίγουρα να κάνουμε καλά στην Ελλάδα. Να τρώμε –και να μαγειρεύουμε! Δεν υπάρχει τουρίστας που θα έρθει στην Ελλάδα και δεν θα δοκιμάσει σουβλάκι, μουσακά, φέτα και άλλες ελληνικές νοστιμιές.

Και δεν υπάρχει περίπτωση, αφού τα δοκιμάσει, να μην ενθουσιαστεί.

Η αγάπη μας για το φαγητό, οι καλές πρώτες ύλες και η τέχνη μας στις κουζίνες, επιτέλους επιβραβεύονται.

Το Taste Atlas ανακοίνωσε τις καλύτερες κουζίνες και τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο και η Ελλάδα έχει –φυσικά- θέση και στις δύο λίστες.

Η ελληνική κουζίνα ανέβηκε στο βάθρο, καθώς, μετά από ψηφοφορία, αναδείχθηκε δεύτερη σε όλο τον κόσμο, πίσω από την Ιταλία και την Ιαπωνία που μοιράστηκαν την πρώτη θέση.

Με «Άριστα» το 5, η ελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59.

Όπως φαίνεται, οι μεσογειακές και οι ασιατικές γεύσεις παραμένουν από τις πιο αγαπημένες σε όλο τον κόσμο.

Tα 100 καλύτερα πιάτα στον κόσμο
Εκτός από τις καλύτερες κουζίνες, το Taste Atlas «διάλεξε» και τα 100 καλύτερα πιάτα στον κόσμο.

Το πιάτο με την καλύτερη βαθμολογία για το 2023 είναι η πικάνια από τη Βραζιλία.

Ακολουθεί το μαλαισιανό ψωμί roti canai και τα ταϊλανδέζικα stir fry phat kaphrao. Η πεντάδα κλείνει με την πίτσα Ναπολιτάνα από την Ιταλία και το κινεζικό guotie.

Στην λίστα με τα 100 καλύτερα πιάτα στον κόσμο, υπάρχουν και 7 ελληνικά. Από αυτά, ο ντάκος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (4,61) και βρίσκεται στη 17η θέση.

Στην 26η θέση είναι τα παϊδάκια, το γιουβέτσι στην 64η θέση, ο γύρος στην 69η, το κοκορέτσι στην 79η, το κλέφτικο στην 90ή και το σουβλάκι στην 95η θέση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Tη νομιμότητα των Airbnb στην Πλάκα αποφασίζει...

Αν είναι συνταγματικό το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων...

Επιπλέον 1.000 επιδοτούμενες θέσεις από τη ΔΥΠΑ...

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία η...

Tη νομιμότητα των Airbnb στην Πλάκα αποφασίζει...

Αν είναι συνταγματικό το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων...

Επιπλέον 1.000 επιδοτούμενες θέσεις από τη ΔΥΠΑ...

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

“Γνωριμία με την γλώσσα μας” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στον Άγιο Νικόλαο

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία,...

Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας

Όπως επιβεβαιώνει νέα μελέτη. Σε μελέτη, με επικεφαλής την Ιατρική...

Tη νομιμότητα των Airbnb στην Πλάκα αποφασίζει το ΣτΕ

Αν είναι συνταγματικό το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων...